Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τον Ιούνιο το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 14:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τον Ιούνιο το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Τον Ιούνιο το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Ο Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε ότι έως το 2030 το 30% των οχημάτων που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά.

Advertisement
Advertisement

Έως το Ιούνιο θα είναι έτοιμο το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα στο οποίο έχει τεθεί στόχος έως το 2030 ένα στα τρία οχήματα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό! Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του σε εκδήλωση για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι: «Συγκροτήσαμε πρόσφατα τη Διυπουργική Επιτροπή για την “προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα” των συναρμόδιων υπουργείων Μεταφορών και Υποδομών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στόχος μας είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους να παρουσιάσουμε τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, το ένα τρίτο των αστικών λεωφορείων, που θα αγοραστούν τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και για την Αθήνα, στόχος είναι να είναι ηλεκτρικά».

Advertisement
Advertisement

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί και την Ολλανδία για να διαπιστώσει πως κατάφερε να αναπτύξει την ηλεκτροκίνηση η οποία αποτελεί πλέον το 10% του συνόλου του στόλου οχημάτων. Αντίθετα στην Ελλάδα το 2018 ταξινομήθηκαν μόλις 77 ηλεκτρικά οχήματα και το 2019 μόλις 315 ηλεκτρικά αυτοκίνητα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης ότι: «Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πρέπει να γίνουν πολλά»…

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ από Βουλγαρία!

Advertisement

Απίστευτος νόμος ΣΥΡΙΖΑ: Δήμοι χρεώνουν “διπλές” παραβάσεις…

Έκλεβαν αυτοκίνητα με πανάκριβο hitech εξοπλισμό!

Advertisement