Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία το σπάνιο TMI VM180 (+video)

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε δημοπρασία το σπάνιο TMI VM180 (+video)

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία το σπάνιο TMI VM180 (+video)

ΝΕΑ

Το κατά πολλούς άγνωστο ιαπωνικό μοντέλο TMI VM180 που βασίζεται στο Toyota MR2 αναζητά νέο κάτοχο.

Advertisement
Advertisement

Ο γνωστός Ιταλός καροσερίστας Zagato συνεργάστηκε πριν από δύο δεκαετίες με την Toyota, παρουσιάζοντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τη δική του εκδοχή πάνω στο 3ης γενιάς roadster μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας, του γνωστού μας κεντρομήχανου MR2.

Το TMI VM180, όπως και ονομαζόταν αποτελεί πλέον ένα συλλεκτικό όχημα, εξ ου και τα μόλις 100 αντίτυπα που κατασκευάστηκαν από το τμήμα Toyota Modelista International και όχι απλά ένα πρωτότυπο. Ένα από αυτά αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο BH τις προσεχείς ημέρες με μόλις 40.070 χλμ. στο οδόμετρο.

Advertisement
Advertisement

Αισθητικά, το αμάξωμα του TMI VM180, πέρα από το χώρο γύρω από το παρμπρίζ, τους καθρέφτες και την hardtop οροφή, έχει επανασχεδιαστεί. Ενώ οι συνολικές αναλογίες παραμένουν ίδιες, το ρύγχος, τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα πιο χαμηλά, ενώ διαφορετικής σχεδίασης είναι και οι προφυλακτήρες. Παράλληλα, υπάρχουν πιο έντονα φτερά, ενώ έχουν τοποθετηθεί και οι ανάλογοι αεραγωγοί, εκ των οποίων οι πλαϊνοί είναι ψεύτικοι, χαλώντας την συνολική εικόνα.

Στο εσωτερικό η εικόνα δεν έχει αλλάξει δραματικά, σε σχέση με το αυθεντικό MR2, πέραν του διαφορετικού επιλογέα, των διαφορετικών επενδύσεων στα καθίσματα και του after market ηχοσυστήματος.

Advertisement

Τέλος, κάτω από το αμάξωμα βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1,8 λίτρων με απόδοση 158 ίππους και 178 Nm ροπής, ενώ ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων έχει αναλάβει τη μεταφορά της ισχύος στους πίσω τροχούς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε μία Toyota Supra σε κανονικό μέγεθος φτιαγμένη από τουβλάκια Lego!
Ποιο Toyota MR2 είχε στενή σχέση με την F1;
To εντυπωσιακής εμφάνισης Daytona Shooting Brake Hommage

 

Advertisement