Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η τελευταία Lamborghini Aventador

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία η τελευταία Lamborghini Aventador

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η τελευταία Lamborghini Aventador

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για ένα από τα πιο κλασικά supercars της εποχής μας με τον ατμοσφαιρικό V12 να δίνει την θέση του σε plug-in υβριδικά συστήματα.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο μεγάλο supercar αποκλειστικά με ατμοσφαιρικό V12 περνάει στην δικαιοδοσία της Ιστορίας και των αναμνήσεων, καθώς η Lamborghini οδηγεί οριστικά πλέον στην αποστρατεία την Αventador.

H Αvantador Ultimae υπήρξε η τελευταία έκδοση του αυτοκινήτου και κατασκευάστηκαν 350 κουπέ και 250 roadster. Και ο επίλογος γράφεται με ένα αυτοκίνητο το οποίο θα βγει σε δημοπρασία.

Ο νικητής αυτής της δημοπρασίας, θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση από το μέλλον της Lamborghini, έχοντας πρόσβαση σε ψηφιακή ξενάγηση στα επόμενα βήματα της ιταλικής εταιρίας. Θα έχει επίσης την δυνατότητα για ιδιωτική επίσκεψη στο μουσείο της. Όσο για το αυτοκίνητο θα έχει ένα εντυπωσιακό χρώμα, το οποίο θα ντεγκραντάρει από το μπλε στο εμπρός μέρος στο μαύρο στο πίσω.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini υποστηρίζει ότι αυτό είναι το τελευταίο V12 supercar χωρίς υβριδική υποβοήθηση. Υπάρχει βέβαια το θέμα με τις 15 Aventador οι οποίες βυθίστηκαν στον Ατλαντικό, κάτι που αναγκάζει την εταιρία να ξαναλειτουργήσει την γραμμή παραγωγής.

Μετά από αυτό πάντως, η Aventador θα είναι οριστικό παρελθόν και θα αρχίσει να ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης της.

Advertisement

Η μελλοντική αυτή Lamborghini θα διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα, με V12 κινητήρα που θα παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lambo κάνει κάτι τέτοιο, καθώς υπάρχει ήδη στην αγορά από το 2019 η Sian FKP 37.

Advertisement

Eνώ και παλαιότερα, το 2014, υπήρξε το plug-in hybrid μοντέλο Αsterion αλλά και ένα concept της Huracan με 910 άλογα και εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης.

Οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες θα αποτελέσουν παρελθόν για την Lamborghini, αν και θα παραμείνουν για κάποιο διάστημα σε μοντέλα όπως η Ηuracan και η Urus. Μετά την ολοκλήρωση των κύκλων τους, τα μοντέλα αυτά θα αποκτήσουν υβριδικά συστήματα, ενώ η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Lamborghini θα εμφανιστεί μέχρι το 2028.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Lamborghini Aventador θα επιστρέψει στην παραγωγή;
Πιάστηκε στα πράσα ο διάδοχος της Lamborghini Aventador (+video)
Ξεπούλησε η Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae