Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιάστηκε στα πράσα ο διάδοχος της Lamborghini Aventador (+video)

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιάστηκε στα πράσα ο διάδοχος της Lamborghini Aventador (+video)

ΝΕΑ

Πιάστηκε στα πράσα ο διάδοχος της Lamborghini Aventador (+video)

ΝΕΑ

Το επερχόμενο υβριδικό κομψοτέχνημα της Sant’ Agata Bolognese θα πετάει το γάντι στην ομοειδή αντιπρόταση της Ferrari, που ακούει στο όνομα SF90 Stradale.

Advertisement
Advertisement

Πάνω στη διάδοχο της Aventador εργάζονται πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι της Lamborghini.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το μοντέλο-αντικαταστάτης αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023, με κραυγαλέες τεχνικές και αισθητικές διαφοροποιήσεις, εγκαινιάζοντας ένα νέο κεφάλαιο στην μακρόβια ιστορία της Sant’ Agata Bolognese.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγή ζωής για το ολοκαίνουριο hypercar θα συνιστά ένας νέος V12, πλαισιωμένος από ηλεκτρικά μοτέρ και ενδεχομένως με μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία θα επιτρέπει τη σύντομη κίνηση του μοντέλου αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Όλα δείχνουν πως θα πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό μοντέλο που θα πετάει το γάντι στην αντίστοιχη πρόταση της Ferrari, την SF90 Stradale.

Lamborghini Aventador

Μεγάλο ενδιαφέρον, φυσικά, συγκεντρώνει η απόδοση του κινητήριου συνόλου και αν ξεπερνά σε απόλυτα νούμερα την ισχύ των 1.000 ίππων της SF90.

Από την άλλη θεωρείται βέβαιο ότι θα θυσιαστεί το απαρχαιωμένο πλέον αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο (ρομποτιζέ) στον βωμό της ενσωμάτωσης ενός σύγχρονου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου (ενδεχομένως το 7τάχυτο της Huracan) για ακόμα πιο βελούδινες αλλαγές ταχυτήτων.

Advertisement

Το επερχόμενο μοντέλο πιάστηκε στα πράσα, στο περιθώριο της διεξαγωγής δοκιμών  γύρω από το εργοστάσιο της εταιρείας.

Advertisement

Το βαρύ καμουφλάζ κρύβει τεχνηέντως την καλλίγραμμη σιλουέτα του αυτοκινήτου, αλλά κάποια στοιχεία είναι ευδιάκριτα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα συνιστούν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, «πακεταρισμένες» ανά δυάδες σε δύο εξαγωνικά περιβλήματα, ο μεγάλος διαχύτης στο κάτω μέρος, αλλά και οι ευμεγέθεις θύρες σε στιλ “scissor doors”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini- Αρκούδα, σημειώσατε 2 (+video)
Δοκιμή: Lamborghini Huracan STO
Τι περιλαμβάνει το μέλλον της Lamborghini;

Advertisement