Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η 300SL του Fangio (+video)

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία η 300SL του Fangio (+video)

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η 300SL του Fangio (+video)

ΝΕΑ

Το «Άγιο Δισκοπότηρο» των δημοπρασιών πέτυχε ο οίκος Sotheby’s, που κατάφερε να βγάλει προς πώληση, την προσωπική Mercedes-Benz 300SL (του 1958) του θρύλου της F1 Juan Manuel Fangio.

Advertisement
Advertisement

Η δημοπρασία γίνεται από το τμήμα των ιδιωτικών συναλλαγών των Sotheby’s. Λόγω της ιδιαιτερότητας του αυτοκινήτου, η τιμή έναρξης θα οριστεί από την ζήτηση και τους πλειοδότες.

Η κατοχή ενός κομματιού της ιστορίας των αγώνων αυτοκινήτου είναι κάτι που λίγοι από εμάς θα μπορέσουν να υπερηφανευθούν. Ωστόσο, η επιθυμία, που έχουμε για τέτοια αντικείμενα (όσοι αγαπάμε το αυτοκίνητο) είναι πάντα δύσκολο να περάσει απαρατήρητη. Στο παρελθόν άνθρωποι ξοδεύουν εκατοντάδες δολάρια σε κειμήλια όπως… τούβλα από την πίστα της Ινδιανάπολης  (Indy Speedway) μόνο και μόνο για να έχουν μια ανάμνηση, ή μία γεύση από εκεί. Τώρα ήρθε η στιγμή για έναν πλούσιο αγοραστή, να αποκτήσει ένα από τα πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα που έχουν συνδεθεί ποτέ με έναν θρύλο της F1. Η δημοπρασία θα γίνει μέσω του οίκου Sotheby’s

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Juan Manuel Fangio είναι ένας από τους γνωστούς, αν όχι από τους πιο φημισμένους οδηγούς των αγώνων της Formula 1 στην ιστορία. Αυτή η Mercedes-Benz 300SL Roadster του 1958 ήταν δώρο από την αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτόν μετά τη συνταξιοδότησή του.

Advertisement
Advertisement

Τα 72.951 χλμ., που φαίνονται στο οδόμετρο είναι ως επί το πλείστων αποτέλεσμα της οδήγησης αυτού του αυτοκινήτου, σε όλη την Ευρώπη, πριν την στείλουν στο σπίτι του στην Αργεντινή. Έμεινε εκεί μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής του και τελικά συμπεριλήφθηκε στο μουσείο του στο Balcarce.

Το αυτοκίνητο βγαίνει προς πώληση, όπως το άφησε ο Fangio. Αυτό σημαίνει ότι έχει τα ίδια καθίσματα, το ίδιο τιμόνι και τον μοχλό αλλαγής ταχυτήτων που χρησιμοποιούσε ο «El Maestro». Ακόμη και όσοι δεν είναι μεγάλοι οπαδοί της F1 μπορούν να εκτιμήσουν πόσο μοναδικό είναι αυτό το αυτοκίνητο. Μία 300SL Gullwing πρόσφατα πωλήθηκε 6.000.000 ευρώ, οπότε ποιος ξέρει που θα φτάσει η τιμή πώλησης αυτού του Roadster.

Advertisement

Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε πραγματικά ποια θα είναι η τελική τιμή, εκτός εάν ο νέος ιδιοκτήτης το αποκαλύψει ο ίδιος. Η RM Sotheby’s πουλά το αυτοκίνητο μέσω κλειστής δημοπρασίας από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου και δεν θα δημοσιοποιήσει πόσο θα την αγοράσει ο επόμενος ιδιοκτήτης της .

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αδιανόητο ποσό για μια αλουμινένια Mercedes 300SL
Αυτά είναι τα ακριβότερα μονοθέσια της F1 που έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα
Αυτό είναι το αυτοκίνητο του James Bond που αγόρασε ο Musk!