Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αδιανόητο ποσό για μια αλουμινένια Mercedes 300SL

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αδιανόητο ποσό για μια αλουμινένια Mercedes 300SL

ΝΕΑ

Αδιανόητο ποσό για μια αλουμινένια Mercedes 300SL

ΝΕΑ

Ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της Mercedes, αν όχι το πλέον χαρακτηριστικό από αυτά, έχει σε λίγες μονάδες την ιδιαιτερότητα του αλουμινένιου πλαισίου και αυτό όπως φαίνεται, παίζει μεγάλο ρόλο στην αξία μεταπώλησής του.

Advertisement
Advertisement

Για ένα αυτοκίνητο που το σύνηθες ποσό σε δημοπρασία δεν ξεπερνά τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ο σχεδόν τετραπλασιασμός της τιμής του είναι «θέμα».

Πολύ πρόσφατα, έγιναν δύο δημοπρασίες για αυτοκίνητα φαινομενικά ίδια. Ένα «ζεύγος» Mercedes-Benz 300 SL του 1955, ήταν η αφορμή για να μάθουμε τι διαφορά μπορεί να κάνει μια ιδιαίτερα σπάνια έκδοση, ενός αυτοκινήτου που από μόνο του μπορεί να θεωρηθεί σπάνιο. Το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο των φωτογραφιών είναι μια από τις 1.371 Gullwing με ατσάλινο αμάξωμα και άλλαξε χέρια για 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ασημένιο όμως από την άλλη μεριά, είναι ένα από τα μόλις 29 που κατασκευάστηκαν ως «ελαφρύτερα» με αλουμινένιο πλαίσιο και έτσι η τιμή του έφτασε τα… 6,1 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει χέρια στην ίδια δημοπρασία. Στην πράξη, η διαφορά του ενός από το άλλο, είναι πως το αλουμίνιο έχει πάρει το ρόλο του χάλυβα στο «ακριβό», ενώ το plexiglass αντικαθιστά τα παραδοσιακά τζάμια.

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι, το απόβαρο του αυτοκινήτου είναι μειωμένο κατά 95 κιλά, κάτι που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την αγωνιστική χρήση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την RM Sotheby’s, αυτά τα ελαφριά αυτοκίνητα διέθεταν επίσης μια ειδική ρύθμιση στον κινητήρα που δούλευε με υψηλότερη συμπίεση και είχε καλύτερη απόδοση ισχύος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην «κατάψυξη» για σχεδόν 3 χρόνια η Mercedes G-Class
Έρχεται η νέα Mercedes-AMG GT Coupe
Τι δώρο έκανε η Mercedes στον Bottas;

 

Advertisement

 

 

Advertisement