Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε χλωρό κλαρί δεν αφήνουν την Tesla οι Γερμανοί

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε χλωρό κλαρί δεν αφήνουν την Tesla οι Γερμανοί

ΝΕΑ

Σε χλωρό κλαρί δεν αφήνουν την Tesla οι Γερμανοί

ΝΕΑ

Μετά τα προβλήματα με το νερό και τις διαμαρτυρίες των οικολογικών οργανώσεων, έρχονται νέες καταγγελίες για το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Η δημιουργία του εργοστασίου της Tesla στην Γερμανία αποτέλεσε ένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Musk, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να μπει κατευθείαν στην καρδιά της ευρωπαϊκής αγοράς. Και μάλιστα μέσα στο σπίτι των μεγαλύτερων ανταγωνιστών του.

Αν και το εργοστάσιο έχει ήδη ξεκινήσει, η παραγωγικότητά του παραμένει χαμηλή, περίπου στο μισό από ότι υπολόγιζε ο Musk. Ενώ πέρασε και από σαράντα κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί, αντιμετωπίζοντας διαρκώς τις αντιδράσεις της γερμανικής γραφειοκρατίας και των τοπικών οικολογικών οργανώσεων.

Γενικά, ο βιαστικός τρόπος να κάνει τις δουλειές του ο Musk δεν ταιριάζει στον γερμανικό τρόπο σκέψης, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαρκώς και νέα προβλήματα. Όπως για παράδειγμα ότι το εργοστάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς να έχει όλες τις απαραίτητες άδειες, και εξακολουθεί να δουλεύει χωρίς σύστημα προειδοποίησης για φωτιά.

Advertisement
Advertisement

Τώρα έρχεται στην επιφάνεια και μία ακόμα υπόθεση την οποία ερευνά το αρμόδιο γραφείο για το περιβάλλον του κρατιδίου που βρίσκεται το εργοστάσιο. Και αφορά καταγγελίες για μη εξουσιοδοτημένη αποθήκευση επικίνδυνων υλικών στις εγκαταστάσεις του.

Η έρευνα των αρχών έχει σκοπό να διαπιστώσει αν η Tesla έχει παραβιάσει το νόμο όταν λειτούργησε προσωρινά μία αποθήκη με επικίνδυνα υλικά, χωρίς να έχει πάρει τις απαραίτητες άδειες. Αν επαληθευτεί αυτό το γεγονός, οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης έως και τριών ετών.

Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο ποιες εγκαταστάσεις ερευνώνται και τι αποθηκευόταν μέσα. Και κατά πάσα πιθανότητα αφορά μία εγκατάσταση ανακύκλωσης η οποία λειτουργεί χωρίς άδεια μέσα στο Giga Berlin.

Advertisement

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla αντιμετωπίζει μία τέτοια κατηγορία. Τον Απρίλιο είχε γίνει διαρροή χρώματος στο υπέδαφος, ενώ στις 27 Ιουνίου, μία ένωση λιθίου-κοβαλτίου είχε διαρρεύσει από δοχεία κοντά στο εργοστάσιο. Η σκόνη αυτή είναι εξαιρετικά καρκινογόνος σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προιόντων.

Advertisement

Τρεις μήνες αργότερα μία πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία εγκατάσταση ανακύκλωσης στο εργοστάσιο, προκάλεσε επίσης σημαντική ανησυχία, καθώς τα νερά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της θεωρήθηκαν ύποπτα ότι μόλυναν τα υπόγεια ύδατα της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση οι Γερμανοί εξαντλούν όλη την αυστηρότητα και την τυπολατρεία τους στο εργοστάσιο της Tesla, έχοντας διαρκώς στο στόχαστρο τις δραστηριότητες της εταιρίας. Από την άλλη όμως και ο τρόπος σκέψης του Musk είναι εντελώς έξω από τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μένει να δούμε που θα καταλήξει αυτός ο ιδιότυπος “πόλεμος” και ποιος τελικά θα επικρατήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εργασιακός μεσαίωνας για την Tesla στην Γερμανία
Η Tesla δοκιμάζει ακραία το Semi (+video)
Το… νερό εμπόδιο στα σχέδια της Tesla

Advertisement