Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το ηλεκτρικό Opel Astra!

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το ηλεκτρικό Opel Astra!

ΝΕΑ

Έτοιμο το ηλεκτρικό Opel Astra!

ΝΕΑ

Όπως είναι γνωστό, η Opel εξελίσσει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Astra και η παρουσίασή του δεν πρόκειται να αργήσει όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Στην Opel, η ηλεκτροκίνηση είναι σημαντικό στοιχείο τής ανάπτυξής της και αυτό φαίνεται από τις προσπάθειες που κάνουν με τα νέα μοντέλα τους αυτής της τεχνολογίας. Στον τομέα των επιβατικών μετά το Corsa-e, το Mokka-e και το (χαρακτηριζόμενο ως «τετράροδο») Rocks-e, σειρά έχει η αντίστοιχη έκδοση του Astra.

Με τη χρήση της πλατφόρμας «EMP του Ομίλου Stellantis, η γερμανική εταιρεία έχει προχωρήσει σημαντικά την εξέλιξη του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μικρομεσαίου μοντέλου της. Αυτό θα αφορά τόσο στην Hatchback εκδοχή του όσο και στη Sports Tourer (τη station wagon). Η προσθήκη και της συγκεκριμένης έκδοσης στην γκάμα τού Astra σημαίνει ότι γίνεται πληρέστερη καθώς διατίθεται ήδη με βενζινοκινητήρα, πετρελαιοκινητήρα, όπως και σε Plug-in Hybrid.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η Opel, τα ηλεκτροκίνητα Astra και Astra Sports Tourer πρόκειται να παρουσιαστούν επίσημα το προσεχές καλοκαίρι. Η χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας του Ομίλου σημαίνει ότι η καινούργια έκδοση του μοντέλου θα διαθέτει την ίδια βάση με αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο Peugeot e-308. Θυμίζουμε ότι διαθέτει ασύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 156 ίππων και μέγιστης ροπής 270 Nm, ενώ οι μπαταρίες του έχουν (ονομαστική) ενεργειακή χωρητικότητα 54 kWh (50,8 kWh πραγματική).

Αυτή η δομή θα υπάρχει και στο Astra. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του θα είναι 416 χλμ. (κατά «WLTP») και η μέση ποιημένη κατανάλωση ενέργειας θα είναι 12,7 kWh/100 χλμ. (κατά «WLTP»). Η Opel έκανε γνωστό ότι η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 170 χλμ./ώρα αλλά -προς το παρόν- δεν ανακοινώνει τον χρόνο για την επιτάχυνση από στάση (0-100 χλμ./ώρα).

Advertisement

Το ηλεκτροκίνητο Astra θα μπορεί να φορτίζει και σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος έως 100 kW. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες του από το 20%-80% σε μισή ώρα. Τέλος, το γεγονός ότι αυτές είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα του οχήματος επιτρέπει μεγαλύτερη ευρυχωρία του εσωτερικού σε σχέση με τις εκδόσεις του μοντέλου με θερμικό κινητήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS
Επίσημο: Αυτό είναι το Opel Astra GSe
Πόσα Opel έχουν βγει από το εργοστάσιο στο Eisenach;