Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL ASTRA 2022

Το δυναμικό «come back» του Opel Astra

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το δυναμικό «come back» του Opel Astra

OPEL ASTRA 2022

Το δυναμικό «come back» του Opel Astra

OPEL ASTRA 2022

Μετά από τρεις δεκαετίες παρουσίας με τον τίτλο best seller, το έκτης γενιάς  Opel Astra επανέρχεται με μεγάλες αλλαγές και αναβαθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Opel Astra εξοπλίζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα φωτισμού adaptive Intelli-Lux LED Pixel Light, το οποίο διαθέτει 168 στοιχεία LED και αποτελεί μια πρωτοποριακή πρόταση για τη μεσαία κατηγορία.

Στο εσωτερικό του Astra υπάρχουν δύο ψηφιακές οθόνες σε σχηματισμό που θυμίζει μπούμερανγκ, οι οποίες καλύπτονται από ενιαίο κρύσταλλο και σε συνδυασμό με την υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα σχεδόν αγκαλιάζουν τον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και διαμορφώνεται εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού και η κεντρική οθόνη αφής έχει ευρύτατο και ενημερωμένο μενού λειτουργιών (για παράδειγμα το Apple CarPlay και το Android Auto συνδέονται ασύρματα), το οποίο πρωτίστως είναι εύκολο στην εκμάθηση και τη χρήση.

Τώρα, πολυάριθμα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα ανίχνευσης πεζού, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού διατίθενται standard σε όλες τις εκδόσεις.

Advertisement

Η νέα γενιά του best seller της compact κατηγορίας εξηλεκτρίζεται για πρώτη φορά. Το νέο Astra είναι διαθέσιμο σε plug-in υβριδική έκδοση, ενώ από το 2023 τη γκάμα θα ολοκληρώσει το αμιγώς ηλεκτρικό Astra-e. Επιπλέον, είναι ήδη διαθέσιμες εκδόσεις με σύγχρονους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, που συνδυάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο χαμηλής τριβής και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Tο νέο Astra έχει μήκος 4.374 mm και πλάτος 1.860 mm. Η αύξηση του μήκους σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι 4 mm, ενώ, το μεταξόνιο αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, κατά 13 ολόκληρα χιλιοστά, φθάνοντας πλέον στα 2,675 μέτρα.

Advertisement

Η τελευταία γενιά έρχεται να σημάνει μία μεγάλη στροφή στην εξέλιξη του μοντέλου, διαθέτοντας πληθώρα σύγχρονων συστημάτων κίνησης και πολλές καινοτόμες τεχνολογίες καθώς και κινητήρες και εκδόσεις για όλα κυριολεκτικά τα βαλάντια. Μπράβο στην Opel που τόλμησε το ακατόρθωτο σε μια κατηγορία που δεν φημίζεται για κάτι τέτοιο…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Opel Astra: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…
Opel Astra: Σπουδή στην ασφάλεια
Ναι, το Opel Astra από εμπρός εντυπωσιάζει!