Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σχέδιο απόσυρσης για να πάρουν μπροστά οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ελλάδα 4:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σχέδιο απόσυρσης για να πάρουν μπροστά οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Σχέδιο απόσυρσης για να πάρουν μπροστά οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Σε μια εποχή όπου οι χώρες της Ευρώπης επανεξετάζουν τα κίνητρα για την προώθηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων η Ιταλία ακολουθεί άλλη τακτική.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η αύξηση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα οικονομικά κίνητρα που έδωσαν οι κυβερνήσεις στους υποψήφιους αγοραστές αυτών.

Επίσης, είναι γνωστό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αρχίσει να περιορίζονται είτε το ποσό που δίδεται ως επιδότηση είτε ακόμα και να υπάρχουν σκέψεις να σταματήσει εντελώς το μέτρο αυτό επειδή στερεύουν τα διαθέσιμα κονδύλια.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα απόσυρσης αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα (βενζίνης ή πετρελαίου) και την αντικατάστασή τους με αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το σχέδιο αποφασίστηκε για να στηρίξει οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κατασκευάζονται στην Ιταλία.

Στο σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης προβλέπεται συνολικό ποσό που θα φτάνει τα 930 εκατομμύρια ευρώ το οποίο θα διατεθεί ως επιδότηση για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιότερης τεχνολογίας με αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, το ποσό της επιδότησης θα είναι κλιμακωτό και θα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 13.750 ευρώ για ένα νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.

Η επιδότηση για την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων θα αφορά φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 30.000 ευρώ, όπως προβλέπεται στο σχέδιο της κυβέρνησης.

Advertisement

Βάσει των στοιχείων που έγιναν γνωστά, στην Ιταλία υπάρχουν τουλάχιστον 11.000.000 αυτοκίνητα που πληρούν απλώς το πρότυπο «Euro III ή ακόμη και το παλιότερο «Euro II».

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η «ANFIA» («Associazione Nazionale Filiera Industria Automobilistica»), η Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιταλίας, την περασμένη χρονιά ταξινομήθηκαν συνολικά στη χώρα 1.566.448 καινούργια αυτοκίνητα, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 19% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τελειώνουν οι επιδοτήσεις
Σε ισχύ η μεγαλύτερη επιδότηση που έχει δοθεί στην Ελλάδα
Μία Aston Martin DB6 με ηλεκτρική καρδιά