Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σχεδιαστής της Lada οραματίστηκε το Nissan Silvia του μέλλοντος

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σχεδιαστής της Lada οραματίστηκε το Nissan Silvia του μέλλοντος

ΝΕΑ

Σχεδιαστής της Lada οραματίστηκε το Nissan Silvia του μέλλοντος

ΝΕΑ

Ένα σκίτσο που θα έκανε πολλούς φίλους της JDM χαρούμενους, δημιουργήθηκε από τα χέρια ενός σχεδιαστή της Lada, ο οποίος άφησε τη φαντασία του να οργιάσει και παρουσίασε κάτι που θα μπορούσε να είναι το μελλοντικό Silvia της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan είναι σήμερα περισσότερο γνωστή για τα επερχόμενα ηλεκτρικά της οχήματα όπως το Leaf, από ότι τα σπορ αυτοκίνητα που έκαναν τη μάρκα διάσημη στο παρελθόν.

Στην πραγματικότητα, το GT-R γερνά και έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε ακούσει κάτι σχετικό με την αντικατάστασή του. Η ιαπωνική εταιρεία προσπαθεί να μας υπενθυμίσει ότι συνήθιζε να κατασκευάζει οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα και μπορεί ακόμα με τα επερχόμενα 400Z, αλλά και το τρέχον 370Z να εξιτάρει τον οδηγό. Αυτό το κενό έρχεται να συμπληρώσει ο σχεδιαστής της Lada, Igor Sydoryk, ο οποίος έφτιαξε ένα ψηφιακό σκίτσο για τη Silvia του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το αυτοκίνητο- εικόνισμα της Nissan για τη δεκαετία του ’90 και με πολύ έμπνευση από τις γραμμές και κυρίως τις γωνίες του GT-R, ο Sydoryk μας δείχνει ένα εξαιρετικά καλαίσθητο πρωτότυπο που θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για την εξέλιξη μιας σύγχρονης Silvia. Όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες, το GT-R έχει επηρεάσει την αισθητική της πρότασης του Ρώσου σχεδιαστή. Η Silvia του παρελθόντος χρησιμοποιούσε ένα εξαιρετικό τετρακύλινδρο κινητήρα που «επέτρεπε» τις αναβαθμίσεις και συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, κίνηση στους πίσω τροχούς και εξαιρετικό ζύγισμα. Με τα υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτρικά να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τώρα, ένα ήπιο υβριδικό με κίνηση στους πίσω τροχούς και περίπου 450 έως 500 ίππους θα μπορούσε να είναι ο τέλειος τρόπος για να γίνει η Nissan hot ξανά στους κύκλους των petrolheads.

Διαβάστε ακόμα: To Lada Niva ξεκινά να παράγεται στη Γερμανία

Advertisement

Η Nissan ετοιμάζει και δεύτερο ηλεκτρικό SUV

Ο σχεδιαστής του Nissan Z πέθανε σε ηλικία 86 ετών

Advertisement