Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: Ετοιμάζει και δεύτερο ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan: Ετοιμάζει και δεύτερο ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Nissan: Ετοιμάζει και δεύτερο ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η πρόσφατη αποκάλυψη του Ariya φαίνεται ότι… άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων της Nissan, οι οποίοι φέρονται να ετοιμάζονται να παρουσιάσουν και ένα δεύτερο ηλεκτρικό SUV.

Advertisement
Advertisement

Θα πρόκειται μάλιστα για το τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, μετά το μικρομεσαίο χάτσμπακ LEAF και φυσικά το πρόσφατα παρουσιασμένο Ariya, που αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2021.

Το νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο από το Ariya, θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα CMF-EV και θα απευθυνθεί κυρίως στις αγορές της Κίνας και των Η.Π.Α., εκεί όπου υπάρχει ενδιαφέρον για μεγάλα ηλεκτρικά SUV.

Θυμίζουμε ότι το Ariya βασίζεται επίσης πάνω στη νέα CMF-EV πλατφόρμα του Ομίλου Nissan-Renault-Mitsubishi, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα. Αναμένεται δε πάνω σε αυτή να βασιστούν και επιπλέον νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκτός από το δεύτερο SUV.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για το νέο μοντέλο, το αφεντικό των ηλεκτρικών της Nissan Ευρώπης, κα. Helen Perry, αποκάλυψε ότι με δεδομένη την αναμενόμενη αύξηση κατά 300% την επόμενη τριετία των μικρομεσαίων και μεσαίων/μεγάλων SUV, η εταιρεία θα «παίξει» πολύ δυνατά σε αυτό το κομμάτι.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο νέο ηλεκτρικό μεγάλο SUV, η αυτονομία του αναμένεται να είναι κοντά στα 500 χλμ., όσο δηλαδή περίπου βρίσκεται και η αυτονομία του Ariya. Προς το παρόν η κα. Perry δεν αναφέρθηκε σε άλλα στοιχεία του νέου μοντέλου, ούτε και το πότε θα το δούμε στην αγορά.

Ωστόσο, με το δεδομένο ότι μέχρι το 2023 η Nissan έχει ανακοινώσει ότι το 50% της γκάμας της θα αποτελείται από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα, είναι σίγουρο ότι θα δούμε το νέο ηλεκτρικό SUV μέσα στην επόμενη τριετία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τα πάντα για το Nissan Ariya (video)

Πόσο θα πληρώσω για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην 5ετία;

Τέρμα το… σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας!

Advertisement