Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα Robotaxis της Cruise δημιούργησαν κυκλοφοριακό πρόβλημα

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα Robotaxis της Cruise δημιούργησαν κυκλοφοριακό πρόβλημα

ΝΕΑ

Τα Robotaxis της Cruise δημιούργησαν κυκλοφοριακό πρόβλημα

ΝΕΑ

Η Cruise έχει ξεκινήσει την εμπορική χρήση των ταξί αυτόνομης οδήγησης στην πόλη του San Francisco (ΗΠΑ), ωστόσο αυτά δημιούργησαν κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Η Cruise διαθέτει 30 ταξί αυτόνομης οδήγησης (Robotaxi) στο San Fransisco, τα οποία διαθέτει για εμπορική χρήση από τους πελάτες της. Έπειτα από συμφωνία που έχει υπογράψει η εταιρεία με τις Αρχές της πόλης, η χρήση και η κυκλοφορία τους στους δρόμους της επιτρέπεται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας για να μην υπάρχουν προβλήματα.

Ωστόσο, αυτό δεν αποφεύχθηκε, όταν πρόσφατα περισσότερα από 12 οχήματά της συγκεντρώθηκαν όλα μαζί στο ίδιο μέρος δημιουργώντας μποτιλιάρισμα. Όπως ανακοινώθηκε, όταν γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα, οι άνθρωποι της εταιρείας κατέφθασαν στην περιοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά χρειάστηκαν πολύ περισσότερο χρόνο για να δώσουν λύση.

Advertisement
Advertisement

Εκπρόσωπος της Cruise, της νεοφυούς εταιρείας που έχει δημιουργήσει η Chevrolet για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, δήλωσε ότι κανείς από τους επιβάτες των οχημάτων δεν έπαθε κάτι και ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν. Όμως δε αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό.  Τα οχήματά της, το οποία είναι τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα (Chervrolet) Bolt, κινούνται αυτόνομα και δεν διαθέτουν οδηγό.

Η κυκλοφορία τους στο San Fransisco επιτρέπεται τις βραδινές ώρες (από τις 22:30 έως τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας) και σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης. Απαγορεύεται να κινηθούν στο κέντρο αυτής και σε αυτοκινητόδρομο καθώς η ταχύτητά τους περιορίζεται στα 48 km/h (30 mph).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: 7+1 απαντήσεις για την αυτόνομη οδήγηση
H Μercedes θα ευθύνεται στα ατυχήματα με αυτόνομη οδήγηση
Η αυτόνομη οδήγηση και οι… ηλίθιοι