Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rivian R2: Κάμπινγκ σε τέσσερις τροχούς

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rivian R2: Κάμπινγκ σε τέσσερις τροχούς

ΝΕΑ

Rivian R2: Κάμπινγκ σε τέσσερις τροχούς

ΝΕΑ

Το νέο SUV της Rivian προκάλεσε αίσθηση στην πρεμιέρα του για μία σειρά από πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς, είναι πως ο εξοπλισμός του το αναδεικνύει σε ένα κινητό κάμπινγκ.

Advertisement
Advertisement

Η Rivian έχει λάβει αρκετή φήμη τα τελευταία χρόνια για τις εξοπλιστικές καινοτομίες που προσφέρει μαζί με τα μοντέλα της. Δεν πάει καιρός από όταν είδαμε πτυσσόμενη οθόνη και κουζίνα στο R1T ως προαιρετική επιλογή εξοπλισμού. Τώρα, ήρθε η ώρα του R2 που φαίνεται πως θα μπορεί να μετατραπεί σε κάμπινγκ.

Η διαφορά είναι πως η Rivian αναμένεται να διαθέσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στην αρχική έκδοση και όχι ως κάτι προαιρετικό που θα κόστιζε αρκετά χιλιάρικα για να αποκτηθεί. Το προηγούμενο εγχείρημα απέτυχε κι έτσι, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση.

Πέραν του ότι το R2 θα διατεθεί σε εκδόσεις με έναν, δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες, θα έχει και ανταγωνιστική τιμή. Στις ΗΠΑ, θα λανσαριστεί το 2026 με τιμή στις περίπου 45.000 δολάρια (ή 41.000 ευρώ), ενώ στην Ευρώπη το αναμένουμε το 2027.

Advertisement
Advertisement

Τα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν ένα κινούμενο κάμπινγκ πληθαίνουν και για αυτό δεν είναι υπερβολή ο όρος που δίνουμε.

Μία κουζίνα θα είναι ενσωματωμένη στο πίσω μέρος εντός της οποίας θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα για μαγείρεμα. Θα υπάρχουν μάλιστα και φωτάκια, ώστε η διαδικασία να μπορεί να διεκπεραιωθεί και τη νύχτα.

Ένα μεγάλο κουτί θα είναι επίσης μέρος του εξοπλισμού, όπου θα χρησιμοποιείται ως έξτρα αποθηκευτικός χώρος. Μάλιστα, θα μπορεί να μετακινηθεί, διότι έρχεται με χερούλια. Είναι στην ουσία ένας επιπλέον χώρος για ό,τι μικρό δεν χωράει στο πορτμπαγκάζ.

Advertisement

Στην οροφή του Rivian R2 θα μπορεί να τοποθετηθεί είτε μία μπαγκαζιέρα είτε μία μικρή σκηνή, πακέτο με μία σπαστή αλουμινένια σκάλα. Από άλλα μικρά αντικείμενα που θα διατεθούν είναι ένας φακός.

Τέλος, όλα τα καθίσματα θα μπορούν να διπλωθούν εντελώς, δημιουργώντας έτσι μία επίπεδη επιφάνεια, εφόσον κάποιος θέλει να στρώσει να κοιμηθεί εντός του αυτοκινήτου αντί εντός της σκηνής.

Advertisement

Συμπερασματικά, το Rivian R2 δεν έρχεται απλά να ανταγωνιστεί άλλα της κατηγορίας του όπως Tesla Model Y, αλλά να δείξει πως είναι ένα μεσαίο SUV κατασκευασμένο για περιπέτειες και μακρινές εκδρομές, προσφέροντας πολλά παραπάνω από ένα απλό αυτοκίνητο.

Την λες και έξυπνη κίνηση από τη Rivian, ειδική από τη στιγμή που είδε ότι η πτυσσόμενη κουζίνα δεν πούλησε ως προαιρετικός εξοπλισμός και αποφάσισε να διαθέσει ολόκληρο εξοπλισμό κάμπινγκ μαζί με το R2.