Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Rimac C_Two: Τελικές αεροδυναμικές δοκιμές (VIDEO)

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rimac C_Two: Τελικές αεροδυναμικές δοκιμές (VIDEO)

Mobility

Rimac C_Two: Τελικές αεροδυναμικές δοκιμές (VIDEO)

Mobility

Με τα τέσσερα κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα, το Rimac C-Two περνάει από τους τελικούς ελέγχους για να βελτιστοποιηθεί η συμπεριφορά του και να είναι σίγουρα το τελικό προϊόν στην καλύτερη φόρμα που θα μπορούσε.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία δύο χρόνια, τρεις διαφορετικές εκδοχές του πρωτότυπου του C_Two έχει περάσει από μια σειρά δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα.

Αυτό συμβαίνει προκειμένου να διασφαλίσει η Rimac πως η αεροδυναμική της ναυαρχίδας στη γκάμα της αποδίδει στο βέλτιστο επίπεδο απόδοσης, αυτονομίας και συμπεριφοράς όσον αφορά τις επιπτώσεις του ανέμου στο εντυπωσιακό της αμάξωμα. Η ομάδα των μηχανικών της εταιρείας πραγματοποίησε χιλιάδες προσομοιώσεις σε υπολογιστή για το C_Two, με κάθε μοντέλο προσομοίωσης να αποτελείται από περισσότερα από 120 έως και 180 εκατομμύρια στοιχεία που θα επιδέχονταν επεμβάσεων στα λεπτομερή μοντέλα όπου εξεταζόταν και η μεταφορά θερμότητας. Με τις δοκιμές σε πραγματικό χρόνο, είναι σημαντικό να επικυρωθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι μηχανικοί προσπαθούν να αξιολογήσουν το αυτοκίνητο σε τρεις θεμελιώδεις πτυχές: αποδοτικότητα αυτοκινήτου, απόδοση συστήματος ψύξης και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά είναι ακόμη πιο σημαντικά για ένα ηλεκτρικό. Για παράδειγμα, σε μεγάλα ταξίδια οι απαιτήσεις για ψύξη θα είναι φυσικά χαμηλότερες από ότι όταν το C_Two οδηγείται στην πίστα. Ταυτόχρονα, είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί η βέλτιστη αυτονομία από τις μπαταρίες του και η συνολική ικανότητα του αυτοκινήτου να αξιοποιήσει πλήρως την τεράστια ισχύ και ροπή του. Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου παίζει βασικό ρόλο σε αυτό το θέμα. Το C_Two έχει σχεδιαστεί προσεκτικά με γνώμονα αυτό το στοιχείο. Έχει τέσσερα συγκεκριμένα ενεργά αεροδυναμικά μέρη και η θέση του καθενός από αυτά, ορίζεται διαμορφώνεται από την απόδοση. Όλα τα τεστ έχουν ήδη πάει πολύ καλά όσον αφορά τη συσχέτιση με τις προσομοιώσεις μας. Από το αρχικό concept του C_Two έως το τελικό πρωτότυπο, η αεροδυναμική απόδοση παρουσίασε βελτίωση κατά 34%.

Διαβάστε ακόμα:

Advertisement

Νέο Hypercar από τη Bugatti

Ένας επίτιμος καλεσμένος πίσω από το Rimac C_Two

Advertisement

Άφθονες πλαγιολισθήσεις με ένα supercar 1.941 ίππων (VIDEO)