Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις από τα ηλεκτρικά GM

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις από τα ηλεκτρικά GM

Mobility

Ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις από τα ηλεκτρικά GM

Mobility

Η GM Energy σκοπεύει να ασχοληθεί περαιτέρω με την ενσωμάτωση τεχνολογίας στα ηλεκτρικά της μοντέλα, που θα τους επιτρέπει να τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό σπίτια και επιχειρήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ήταν η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που στόχευσε επίσης τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και όπως φαίνεται, ο τομέας έχει πολύ ενδιαφέρον.

Η GM είναι μεταξύ των εταιρειών αυτοκινήτων που αποφάσισαν να προσφέρουν αντίστοιχες λύσεις με τα δικά της ηλεκτρικά μοντέλα και για το λόγο αυτό, δημιούργησε το νέο τμήμα GM Energy. Με την εξέλιξη αυτή, εκτός από το Ultium Charge 360, η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα ότι θα έχει Ultium Home και Ultium Commercial.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως το Ultium Charge 360 ​​ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2021 με στόχο να κάνει την εμπειρία φόρτισης για τους πελάτες της GM όσο το δυνατόν πιο εύκολη, ενσωματώνοντας επτά μεγάλα δίκτυα φόρτισης στο πρόγραμμα. Η επέκταση της σύγχρονης θεώρησης περί διαχείρισης του ρεύματος ήταν η λογική εξέλιξη, με την GM Energy, να είναι έτοιμη να προσφέρει καινοτόμες λύσεις.

Το Ultium Home αφορά τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (ESS- Energy Storage Systems) σε σπίτια και τέτοια είναι τα Powerwalls που συνδυάζονται και με ηλιακούς συλλέκτες. Σε αυτό το πλαίσιο, η GM έκλεισε μια συμφωνία με τη SunPower για να εξελίξει ένα οικιακό ενεργειακό σύστημα με ολοκληρωμένες λύσεις, που προαιρετικά θα μπορούν να έχουν ως μέρος του συστήματος και ένα ηλεκτρικό μοντέλο της GM.

Advertisement

Αντίστοιχα, το Ultium Commercial είναι το ίδιο πράγμα, μόνο με μεγαλύτερα στοιχεία αποθήκευσης ενέργειας, προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει ενεργειακά κάποια επιχείρηση που σε σχέση με το σπίτι, θα έχει αυξημένες ανάγκες ενεργειακής υποστήριξης. Η «στροφή» προς την εκτενή ενασχόληση με την ηλεκτρική ενέργεια και τη διαχείρισή της, είναι μάλλον υποχρεωτική για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οπότε τέτοιες «αναζητήσεις» στο μέλλον θα είναι κάτι συνηθισμένο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Prologue EV είναι το πρώτο της συνεργασίας Honda – GM
Η Ruf Automobile επιστρέφει με το Bergmeister
Πώς θα αντιμετωπίσει η GM την έλλειψη τσιπ;

 

Advertisement