Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρέπλικα της Ferrari California Spyder είναι καλύτερη από τη γνήσια

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρέπλικα της Ferrari California Spyder είναι καλύτερη από τη γνήσια

ΝΕΑ

Ρέπλικα της Ferrari California Spyder είναι καλύτερη από τη γνήσια

ΝΕΑ

Η βρετανική GTO Engineering ξαναχτυπά αναβιώνοντας ένα θρυλικό μοντέλο του Μαρανέλο –  Πόσο θα κοστίζει.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης κοσμείται από μερικά μοναδικά κομψοτεχνήματα που σαγήνευαν (και συνεχίζουν) τους απανταχού petrolheads.

Ελάχιστοι, ωστόσο, έχουν καταφέρει να βιώσουν το μοναδικό αίσθημα του να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μιας Lamborghini, μιας Ferrari ή μιας Bugatti, δεδομένου ότι απαιτείται – κυριολεκτικά- μια περιουσία.

Ως πρώτης διαλογής υποκατάστατο λειτουργούν κάποιες εταιρείες κατασκευής εντυπωσιακών, υψηλής ποιότητας απομιμήσεων που έρχονται να εκδημοκρατίσουν τη γρήγορη οδήγηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την GTO Engineering.

Advertisement
Advertisement

Μετά την… αναβίωση των 250 GTO και Testarossa, η βρετανική εταιρεία «ξαναχτυπά», αυτή τη φορά δημιουργώντας μια ρέπλικα της αρχέτυπης Ferrari 250 GT SWB California Spyder, που κατασκευάστηκε σε μόλις 106 κομμάτια, τα οποία πλέον κοστίζουν μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Η 250 GT California Spyder της GTO Engineering θα αποτελέσει μια από τις λαμπερές παρουσίες της εκδήλωσης Goodwood Revival (17-19 Σεπτεμβρίου) και στη συνέχεια θα παραχθεί για μόλις λίγους τυχερούς.

Το μοντέλο, μάλιστα, θα είναι πιο ώριμο από το αρχέτυπο, όντας το αποτέλεσμα 1.500 εργατοωρών. Το αλουμινένιο αμάξωμα έχει σφυρηλατηθεί στο χέρι και το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί φέροντας σημαντικές ενισχύσεις ώστε να είναι πιο στιβαρό συγκριτικά με το ορίτζιναλ.

Advertisement

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διατηρήσουν τον στάνταρ V12 των 3,0 λίτρων, ή να επιλέξουν μεγαλύτερου κυβισμού παραλλαγές, των 3,5 ή των 4,0 λτ, πλαισιωμένες από μηχανικό κιβώτιο είτε των τεσσάρων είτε των πέντε σχέσεων.

Η Ferrari 250 GT SWB California Spyder, με την υπογραφή της GTO Engineering, θα κατασκευαστεί σε 56 μονάδες, με την εταιρεία να αξιώνει περίπου 800.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Ferrari F8 Spider vs McLaren 720S Spider
Ferrari 296 GTB vs Maserati MC20: Πόσο ίδιες αλλά και πόσο διαφορετικές
Νέα Ferrari 812 Competizione & Competizione A (+ video)

 

 

Advertisement