Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Hybrid: Φουλ επίθεση στα υβριδικά μοντέλα

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Hybrid: Φουλ επίθεση στα υβριδικά μοντέλα

ΝΕΑ

Renault Hybrid: Φουλ επίθεση στα υβριδικά μοντέλα

ΝΕΑ

Η Renault παρουσιάζει μία μεγάλη γκάμα μοντέλων και διαφορετικών τεχνολογιών σε υβριδικά συστήματα, καλύπτοντας έτσι κάθε ανάγκη ενός σύγχρονου καταναλωτή που θέλει να έχει ένα εξελιγμένο, αλλά και απόλυτα οικονομικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Για την Renault, τα υβριδικά συστήματα και η ηλεκτρική τεχνογνωσία δεν είναι κάτι καινούργιο. Η γαλλική εταιρία είναι πρωτοπόρος και ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα, για πάνω από μία 10ετία, ενώ με την εμπειρία της από τη Formula 1, η Renault διαθέτει μία τεράστια δεξαμενή γνώσεων που της δίνει σήμερα τη δυνατότητα να προσφέρει μία ακόμα πιο ευρεία γκάμα οικονομικών και δυναμικών υβριδικών συστημάτων κίνησης, σε πολλά μοντέλα της που τοποθετούνται στην καρδιά της αγοράς.

Για τα υβριδικά της μοντέλα, η Renault έχει επιλέξει να ακολουθήσει πολλούς εναλλακτικούς δρόμους, προσφέροντάς κάθε φορά τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό οικονομίας, τιμής αλλά και απόδοσης, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του αγοραστή. Καθώς οι υβριδικές εκδόσεις υπάρχουν πλέον σε όλα τα δημοφιλή της μοντέλα, αυτή την τεχνολογία καθίσταται προσιτή σε ένα πιο ευρύ κοινό, το οποίο μπορεί να απολαύσει τη μοναδική οδηγική εμπειρία ενός υβριδικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Τα υβριδικά συστήματα της Renault παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως η αποκλειστικά ηλεκτρική εκκίνηση, η απολαυστική ευκολία οδήγησης σε κάθε είδους συνθήκη, η κορυφαία οικονομία χάρη και στο εξελιγμένο multi-mode κιβώτιο ταχυτήτων, το αποτελεσματικό σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και η αυξημένη δυνατότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας.

Renault Clio E-TECH Hybrid

Το πρώτο και πιο χαρακτηριστικό μοντέλο της σειράς, είναι το καταξιωμένο best-seller της εταιρίας, με πάνω από 15 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, η υβριδική έκδοση E-ΤECH του Clio. Ο κινητήρας E-TECH έχει εξελιχθεί και κατοχυρωθεί από το τεχνικό τμήμα της Renault.

Advertisement

Χρησιμοποιεί έναν νέας γενιάς βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρου, που πλαισιώνεται από 2 ηλεκτροκινητήρες, ένα πρωτοποριακό πολύ-λειτουργικό κιβώτιο ταχυτήτων – multi mode – και μία μπαταρία 1.2 kWh.

Advertisement

Η υβριδική τεχνολογία Renault E-TECH προσφέρει μέγιστη οικονομία στη χρήση, με κορυφαία απόκριση, περιορισμένες απώλειες και ταχεία φόρτιση της μπαταρίας κατά το φρενάρισμα. Η εξαιρετική απόδοση του κινητήριου συνόλου ανακτά και αποκαθιστά στο μέγιστο βαθμό την ενέργεια. Το αυτοκίνητο ξεκινά σε πρόγραμμα ηλεκτρικής λειτουργίας, ενώ ο οδηγός εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον ισχυρό κινητήρα και τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας.

Το σύστημα αναγέννησης ενέργειας, παρόμοιο με εκείνο των ηλεκτρικών οχημάτων, η μεγάλη ικανότητα φόρτισης της μπαταρίας, σε συνδυασμό με το βαθμό απόδοσης του συστήματος E-TECH, δίνουν τη δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης έως και στο 80% του χρόνου κυκλοφορίας σε αστικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της κατανάλωσης σε ποσοστό έως και 40%, σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο όχημα με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσεως κινούμενο σε αστικό περιβάλλον.

Advertisement

Παράλληλα, το σύστημα αυτό διατηρεί ένα μοναδικό, για υβριδικό όχημα, επίπεδο οδηγικής ευχαρίστησης, χάρη στην άμεση απόκριση του κινητήρα στη φάση εκκίνησης και επιτάχυνσης.

Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος φθάνει στους 140 ίππους και η ροπή στα 144 Nm για τον βενζινοκινητήρα και τα 205 Nm για τον ηλεκτροκινητήρα. Οι επιδόσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές, με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 9,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να φθάνει στα 180 χλμ/ώρα. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι τιμές για την κατανάλωση που φθάνει στα μόλις 4,3 λ/100 χλμ. όσο και για τις εκπομπές CO2 που δεν ξεπερνούν τα 96 γρ/χλμ.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τον μοναδικό οδηγικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, που σε αυτή την υβριδική έκδοση προσθέτει μία ακόμα πιο premium διάσταση στο Clio, που ήδη αποτελεί το σημείο αναφοράς της κατηγορίας του σε ό,τι αφορά την ποιότητα κύλισης και την άνεση που παρέχει στους επιβάτες. Η τιμή της βασικής έκδοσης του νέου Renault Clio Hybrid ξεκινά από τις 22.990 ευρώ.

Renault Captur MHEV

Το σημείο αναφοράς της κατηγορίας του, όσον αφορά στην τεχνολογία και τις δυνατότητες δικτύωσης, το μοντέλο που φιγουράρει στην 1η θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων στα compact crossovers (Β-SUV), προσφέρεται, πλέον, και στην έκδοση 1.3 TCe MHEV, που έρχεται να συμπληρώσει την υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση Captur E-TECH Plug-In Hybrid, των 160 ίππων.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρει εξαιρετικό βαθμό απόκρισης, αποδίδοντας ισχύ 140 ίππων και μέγιστη ροπή 260 Nm. Χάρη στον συνδυασμό του κινητήρα με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, το νέο μοντέλο εξασφαλίζει μια ενδιαφέρουσα οδηγική εμπειρία και εξαιρετικές επιδόσεις για την κατηγορία.

Το 12βολτο mild hybrid σύστημα, που συνδυάζεται με τον turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe, συμβάλλει τα μέγιστα στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Έτσι η μεικτή κατανάλωση καυσίμου βρίσκεται στα 5,8 λτ./100 χλμ., όταν οι εκπομπές CO2 είναι 131 γρ./χλμ. Όσο για τις επιδόσεις, η επιτάχυνση για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 9,2 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει τα 196 χλμ./ώρα.

Το compact SUV της γαλλικής εταιρίας στην έκδοση με το mild-hybrid κινητήρα, είναι διαθέσιμο στη χώρα μας με αρχική τιμή 25.120 ευρώ, στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Expression Plus.

Nέο Renault Arkana E-TECH Hybrid

Η Renault επεκτείνει την γκάμα των crossover της με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό όσο και ελκυστικό νέο μοντέλο. Το νέο Arkana συνδυάζει την αισθητική και τη λειτουργικότητα ενός SUV με τις δυναμικές γραμμές ενός κουπέ, δημιουργώντας ένα σύνολο που προκαλεί με τον σχεδιασμό του και απευθύνεται σε ένα νεανικό και πιο ανήσυχο κοινό.

Η εξαιρετικά μοντέρνα σχεδίασή του συνοδεύεται από ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας και εξοπλισμού, με το νέο Arkana να διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο έχει να προσφέρει η κατηγορία σε συστήματα για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού.

Παράλληλα, χάρη στις μεγάλες διαστάσεις του (μήκος στα 4,57 μέτρα) και το επίσης πολύ μεγάλο μεταξόνιο των 2,72 μέτρων, παρέχει κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (513 λίτρα). Ενώ και η απόσταση των 200 χιλιοστών από το έδαφος εξασφαλίζει ότι μπορεί να κινηθεί με μεγάλη ευκολία και εκτός της ασφάλτου.

Το μοντέλο εφοδιάζεται με τον full υβριδικό κινητήρα Ε-TECH, ο οποίος αποτελεί απότοκο της συσσωρευμένης εμπειρίας της Renault πάνω στα ηλεκτροκίνητα, συμβατικά οχήματα, αλλά και από τη Formula 1. Συγκεκριμένα, απαρτίζεται από ένα 4κύλινδρο μοτέρ 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα αυτόματο κιβώτιο multi-mode και μια μπαταρία 1,2 kWh.

Το υβριδικό σύστημα της Renault είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο, εξασφαλίζοντας την κάλυψη έως και του 80% των μετακινήσεων μέσα στην πόλη καθαρά ηλεκτρικά, ενώ η μείωση της κατανάλωσης μπορεί να φτάσει έως και το 40%.

Παράλληλα, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας 1.3 TCe των 140 ίππων. Οι κινητήρας αυτός συνδυάζεται με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (MHEV) παρέχοντας χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Η παρουσία του ήπια υβριδικού συστήματος μειώνει τη μέση κατανάλωση καυσίμου έως και 8% και τις εκπομπές CO2 κατά 8,5%

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που εντοπίζεται στο νέο Renault Arkana είναι η λειτουργία Sailing Stop, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσω του Multi-Sense από την οθόνη multimedia. Η ενεργοποίησή της επιτρέπει το ρολάρισμα του SUV κουπέ κατά την επιβράδυνση -το σύστημα είναι ενεργό από τα 30 έως τα 140 χλμ./ώρα- και μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 4 επιπλέον γραμμάρια.

Συνολικά, η Renault προσφέρει αυτή την στιγμή την πιο ολοκληρωμένη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων στην αγορά, με πληθώρα επιλογών σε τεχνολογίες και εφαρμογή σε όλα τα δημοφιλή της μοντέλα. Ελκυστικά σε τιμές, πλούσια σε εξοπλισμό και ποιότητα, υπάρχει ένα υβριδικό Renault για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Το νέο Renault Arkana πάτησε Ελλάδα
Πόσο κοστίζει το ήπια υβριδικό Renault Captur στην Ελλάδα;
Δοκιμή: Renault Clio E-Tech