Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-DACIA-LPG

Dacia Duster LPG: To best seller των SUV ακόμα πιο ελκυστικό

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Duster LPG: To best seller των SUV ακόμα πιο ελκυστικό

RENAULT-DACIA-LPG

Dacia Duster LPG: To best seller των SUV ακόμα πιο ελκυστικό

RENAULT-DACIA-LPG

Με πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις, το Dacia Duster είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά sucess stories των ευρωπαϊκών αγορών. Και με την έκδοση LPG έρχεται να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό στον μέσο καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Duster υπήρξε μία πραγματική φλέβα χρυσού για την Dacia. Έχοντας παρουσιαστεί πριν 12 χρόνια, το SUV της Dacia κατάφερε να φθάσει στις μέρες μάς έχοντας σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Όντας πλέον στην δεύτερη γενιά του έχει σπάσει το ορόσημο των 2 εκατομμυρίων πωλήσεων, παραμένοντας ένα αυτοκίνητο με την φήμη του “εργαλείου” που τα καταφέρνει σε κάθε είδους δρόμο διατηρώντας παράλληλα το κορυφαίο value for money που χαρακτηρίζει πάντα τα αυτοκίνητα της Dacia.

Συνδυάζοντας την πρακτικότητα ενός SUV με έντονα περιπετειώδη χαρακτήρα και πολύ υψηλές ικανότητες και πέρα από την άσφαλτο, το Duster έχει γίνει μία τεράστια εμπορική επιτυχία σε πολλές και δύσκολες ευρωπαϊκές αγορές. Και επιπλέον έχει κερδίσει πάνω από 40 βραβεία με την παρουσία του να απλώνεται σε πάνω από 60 χώρες του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Η νέα του γενιά χαρακτηρίζεται από ένα πολύ μοντέρνο και αεροδυναμικό αμάξωμα, με δυναμικό χαρακτήρα και την γεμάτη προσωπικότητα μάσκα με τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα και τα φώτα ημέρας σχήματος Υ. Παράλληλα, το νέο Duster διατηρεί τον off road προσανατολισμό του με μεγάλη απόσταση (21,7 εκατοστά) από το έδαφος, μικρούς προβόλους και ειδικά ελαστικά για όλες τις εποχές.

Αντίστοιχη προσπάθεια αναβάθμισης έχει γίνει και στο σαλόνι του αυτοκινήτου, με νέα και πιο ποιοτικά υλικά, εξαιρετικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές αλλά και ένα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού.

Advertisement

Προσφέρει δύο νέα συστήματα πολυμέσων, με νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 8” και ενισχυμένες δυνατότητες ψηφιακής διασύνδεσης και επικοινωνίας. Περιλαμβάνει επίσης και το σύστημα 4×4 Monitor – για τις εκδόσεις 4WD – που εξοπλίζεται με υψόμετρο, κλισιόμετρο και πυξίδα.

Advertisement

Διαθέτει επίσης ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών για την υποβοήθηση του οδηγού όπως Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου, η Υποβοήθηση Στάθμευσης, η Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα, το Hill Descent, η Πολλαπλή Κάμερα και πολλά ακόμα.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από τέσσερις επιλογές σε βενζίνη και diesel. Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά των καυσίμων, η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι αυτή που χρησιμοποιεί διπλό καύσιμο, βενζίνη και LPG.

Advertisement

Bασίζεται στον τρικύλινδρο κινητήρα του 1 λίτρου, με απόδοση στους 100 ίππους και ροπή στα 170 Νm. Ο κινητήρας αυτός είναι βελτιωμένος και εξελιγμένος με στόχο την καύση και υγραερίου, κάτι που αναβαθμίζει συνολικά την λειτουργία του αλλά και την δυνατότητά του να κρατά πολύ χαμηλά τις εκπομπές CO2.

Οι επιδόσεις είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 13,8 δευτερόλεπτα με το LPG και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 168 χλμ/ώρα. Χάρη δε στην ύπαρξη δύο δεξαμενών καυσίμου, μία για την βενζίνη και μία για το LPG η αυτονομία του ξεπερνά κατά πολύ τα 1.000 χιλιόμετρα.

Η εγκατάσταση του συστήματος γίνεται από την ίδια την εταιρία, κάτι που εξασφαλίζει απρόσκοπτη λειτουργία και υψηλά επίπεδα ασφάλειας, ενώ καλύπτεται και από τις εγγυήσεις του εργοστασίου.

Xάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο και δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας. Ενώ ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση της έκδοσης LPG σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, κάτι που κάνει το Duster LPG μία άκρως ελκυστική πρόταση για όσους αναζητούν ό,τι πιο οικονομικό στην καθημερινή χρήση χωρίς να στερούνται την απόλαυση της οδήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Dacia Duster: Αυθεντικό SUV με κορυφαίες πωλήσεις
Οδηγούμε το νέο Dacia Duster στη Γαλλία
To ανανεωμένο Dacia Duster στην Ελλάδα (+τιμές)