Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault & Dacia: Πάνοπλες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault & Dacia: Πάνοπλες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου

ΝΕΑ

Renault & Dacia: Πάνοπλες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου

ΝΕΑ

Ο όμιλος Renault θα κατέβει με όλα του τα «όπλα», συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών Megane E-Tech και Dacia Spring.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσει ο όμιλος Renault στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, IAA 2021, που θα διεξαχθεί το διάστημα 7-12 Σεπτεμβρίου.

Μεγάλη ατραξιόν της Renault αναμένεται να αποτελέσει το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό Megane E-Tech, που βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV. Θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 218 PS, τροφοδοτούμενο από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh που θα παρέχει έως 450 χλμ. αυτονομίας.

Δίπλα στο Megane θα στέκεται το Renault 5 Prototype, το μοντέλο προπομπός της έκδοσης παραγωγής της σύγχρονης εκδοχής του εμβληματικού Renault 5, το οποίο θα αναμένεται να λανσαριστεί το 2024. Επίσημες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν, αλλά η εκτιμώμενη αυτονομία θα είναι γύρω στα 400 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Ντεμπούτο και για ένα 7θέσιο μοντέλο της Dacia, το οποίο μολονότι δεν κατονομάζεται, δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα είναι η station εκδοχή του Logan. Το μπροστινό μέρος της τελευταίας θα είναι πανομοιότυπο με το Logan σε sedan αμάξωμα, με πρωταγωνίστρια τη χαρακτηριστική μάσκα με τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες και τους ενσωματωμένους LED προβολείς. Οι τελευταίοι θα προβάλλουν μια φωτεινή υπογραφή σε σχήμα “Y”, την οποία υιοθετούν, πλέον, όλα τα μοντέλα της γκάμας.

Renault-5-Prototype

Advertisement

Η βασική έκδοση της γκάμας θα ενσωματώνει έναν ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο 1.000αρη των 65 PS, που θα συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Ακόμη, θα υπάρχει ένας 1.000αρης τούρμπο 90 PS, αλλά και μια έκδοση υγραερίου των 100 ίππων. Το μοτέρ των 90 θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT και η LPG αποκλειστικά με 6άρι μηχανικό.

Τέλος, στην ΙΑΑ 2021 το «παρών» θα δώσουν όλα τα καινούρια μοντέλα της γκάμας (Duster, Sandero, Spring και Logan σε sedan). Highilght, φυσικά, θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia, Spring, το οποίο θα προσφέρεται και για test drive.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όσα περιμένουμε από το νέο Renault Kadjar
Renault: Αναφορές για παραποιημένες εκπομπές ρύπων
Επίσημο: Η Renault αναβιώνει το Κατρέλ!

 

Advertisement