Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Arkana: To νέο coupe SUV που εντυπωσιάζει

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Arkana: To νέο coupe SUV που εντυπωσιάζει

ΝΕΑ

Renault Arkana: To νέο coupe SUV που εντυπωσιάζει

ΝΕΑ

Το νέο Renault Arkana είναι το νέο coupe SUV της γαλλικής φίρμας και προσφέρεται σε υβριδικές εκδόσεις, mild και full, με τις αποδόσεις να φτάνουν τα 145 PS.

Advertisement
Advertisement

Το Arkana καταφτάνει ώστε να εδραιώσει τη θέση του δίπλα στα Megane, Kadjar και Scenic και ως εκ τούτου αντλεί καίρια σχεδιαστικά στοιχεία και από τα τρία μοντέλα. Ατενίζοντας το εξωτερικό του, γίνονται καταφανείς οι σχεδιαστικές αναφορές στο Clio, γεγονός ιδιαίτερα λογικό μιας και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα (CMF-B modular) με το supermini της μάρκας -όπως και με το Captur.

Το υβριδικό σύστημα πρόωσης E-Tech 145, ίδιο με αυτό του Clio και με τεχνολογία που προέρχεται από τη Formula 1, αποτελείται από ένα 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο βενζίνης 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 1,2 kWh, και εξασφαλίζει την κάλυψη έως και του 80% των μετακινήσεων μέσα στην πόλη καθαρά ηλεκτρικά. Η συνδυαστική ισχύς είναι στους 145 ίππους, η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει μέχρι και τα 3 χιλιόμετρα, ενώ η μείωση της κατανάλωσης μπορεί να φτάσει έως και το 40%. Που σε απόλυτα νούμερα μεταφράζεται σε 4,8 lt/ 100 km και εκπομπή 108 gr CO2/ km.

Advertisement
Advertisement

Στη γκάμα του Arkana προστέθηκε και η έκδοση του 1,3 TCe με ένα ήπια υβριδική υποβοήθηση 12V. Σε αυτή τη νέα έκδοση, ο κινητήρας αποδίδει 140 ίππους και η κατανάλωσή του είναι 5,7 lt/100 km (130 gr CO2/km). Η παρουσία του ήπια υβριδικού συστήματος μειώνει τη μέση κατανάλωση καυσίμου έως και 8% και τις εκπομπές CO2 κατά 8,5%.

Παράλληλα στο Renault Arkana υπάρχει πλέον και η λειτουργία Sailing Stop, που μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσω του Multi-Sense. Η ενεργοποίησή της επιτρέπει το ρολάρισμα του SUV κουπέ κατπα την επιβράδυνση -το σύστημα είναι ενεργό από τα 30 έως τα 140 χλμ./ώρα– και μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 4 επιπλέον γραμμάρια.

Advertisement

Οι διαστάσεις του είναι 4,57 μέτρα μήκος, 1,57 μέτρα ύψος και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,720 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί η απόσταση από το έδαφος, που φτάνει τα 200 χιλιοστά.

Τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω φώτα βασίζονται στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault, με τη σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας να είναι διακριτή και στις γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα.

Advertisement

Το coupe SUV θα «κάθεται» πάνω σε ζάντες 17 ή 18 ιντσών, θα διατεθεί σε εφτά (7) χρώματα, ενώ η έκδοση RS Line θα περιορίζεται αποκλειστικά στο χρώμα Valencia Orange.

Στο εσωτερικό, ανάλογα με το πακέτο εξοπλισμού, προσφέρεται πλήρως ψηφιακό cockpit σε διαστάσεις 4,2”, 7” και 10,2”, ενώ λίγο πιο δεξιά δεσπόζει η οθόνη infotainment η οποία ενσαρκώνεται είτε σε 7, είτε σε 9,3 ίντσες.

Advertisement

O οδηγός και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες επωφελούνται από τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του Arkana μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, ενώ ποικίλα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων συναντάμε τα εξής:
Adaptive cruise, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB), σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου, ενώ χείρα βοηθείας παρέχει και μια κάμερα 360 μοιρών, όπως και οι αισθητήρες στάθμευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Το νέο Renault Arkana πάτησε Ελλάδα
Έτοιμο το υβριδικό Renault Arkana
30+ μέρες με το Renault Captur