Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Air4 για τα 60α γενέθλια του Κατρέλ

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Air4 για τα 60α γενέθλια του Κατρέλ

ΝΕΑ

Renault Air4 για τα 60α γενέθλια του Κατρέλ

ΝΕΑ

Με αφορμή την 60η επέτειο από τη δημιουργία του εμβληματικού Renault 4, η γαλλική εταιρεία προβάλλει έτοιμη να αποκαλύψει ένα concept car με ρετρο-φουτουριστική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Την επέτειο των 60 χρόνων από τη δημιουργία του θρυλικού “Κατρέλ” των 8 εκ. πωλήσεων γιορτάζει φέτος η Renault. Πρόκειται για το μοντέλο που αγαπήθηκε όσο λίγα από τους φίλους της αυτοκίνησης, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας, όταν αυτή φλέρταρε με την οικονομική κατάρρευση.

Στο περιθώριο των εορτασμών, η Renault έχει ανακοινώσει την αναβίωση του “4”, αυτή τη φορά με ηλεκτρική καρδιά, με το εμπορικό ντεμπούτο να υλοποιείται είτε στα τέλη του 2023 είτε στις αρχές του 2024.

Προτού, ωστόσο, συστηθούμε με την έκδοση παραγωγής, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα concept μοντέλο, το οποίο ενδέχεται να εισάγει πολλά από τα στοιχεία που περιμένουμε στο επερχόμενο ηλεκτρικό 4.

Advertisement
Advertisement

Υπό την  ονομασία “Air4”, το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στις 26 Νοεμβρίου και θα αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας της Renault με την TheArsenale. Οι εταίροι δεν δίνουν πολλές πληροφορίες για το μοντέλο, αλλά αφήνουν υπόνοιες πως θα έχει έντονα εκδρομικό χαρακτήρα.

«Το original R4 (σ.σ. Renault 4) επιχειρούσε παντού: Στις πόλεις, την εξοχή, τις ερήμους. Και με αφορμή τα 60 γενέθλιά του, η Renault συνεργάζεται με την TheArsenale, οδηγώντας το R4 στο μέλλον».

Advertisement

Επιπροσθέτως, μπορούμε να πάρουμε και μια πρώτη γεύση για όσα πρέπει να περιμένουμε σε σχεδιαστικό επίπεδο, χάρη σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το γαλλικό brand. Το Air4 θα συνιστά ένα ρετρο-φουτουριστικό προϊόν, υιοθετώντας το παραδοσιακό σχήμα του «Κατρέλ», διανθίζοντάς το με σύγχρονες τεχνολογίες και μεταμοντέρνα αύρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μπροστινό μέρος με το φωτιζόμενο λογότυπο της Renault, τους στρογγυλούς LED προβολείς και τα κάθετα φώτα ημέρας που ακροβολίζονται στον προφυλακτήρα. Στο αμάξωμα θα είναι διάχυτο και το αποτύπωμα της εταιρείας TheArsenale μέσω μιας σειράς στιλιστικών λεπτομερειών σε αποχρώσεις μαύρο-πορτοκαλί.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο που θα αναβιώσει το Κατρέλ φέρει την προσωρινή ονομασία “4ever” και θα συνιστά ένα compact crossover. Πιθανότατα θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα CMF-BEV η οποία εξασφαλίζει 400 χλμ. αυτονομίας και συνδυάζεται με ηλεκτρομοτέρ των 136 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το Renault Arkana (+τιμές)
Video: Το νέο Renault Arkana μαγνητίζει κάθε βλέμμα
Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Renault Kangoo (+video)

 

Advertisement