Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ρεκόρ Guinness για τη Ford Mustang Mach-E

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ Guinness για τη Ford Mustang Mach-E

Mobility

Ρεκόρ Guinness για τη Ford Mustang Mach-E

Mobility

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας σημειώθηκε στο Βιβλίο Guiness με την Mustang Mach-E και «πιστώθηκε» στη Ford για την απόδοση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου με το «βαρύ» όνομα.

Advertisement
Advertisement

Η Mustang Mach E έκανε 1.352 χιλιόμετρα με μόλις δύο στάσεις συνολικής διάρκειας 45 λεπτών για φόρτιση, επίδοση που καταγράφεται ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την επίδοση αυτή, που καταγράφτηκε επισήμως στη Βρετανία, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford σημείωσε μέση κατανάλωση 9,5 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Η Mustang Mach-E που χρησιμοποιήθηκε ήταν η έκδοση Extended Range με κίνηση στους πίσω τροχούς και την μπαταρία των 88kWh. Η δοκιμασία ολοκληρώθηκε με μια διαδρομή 1.352 χιλιομέτρων από το John o ’Groats έως το Land’s End, με το ηλεκτρικό SUV να κάνει δύο στάσεις για φόρτιση, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών της ώρας. Κατά τη διάρκεια της διάσχισης όλου του «νησιού», το SUV της Ford οδήγησε ο ανταποκριτής του BBC, Paul Clifton, ο Fergal McGrath και ο Kevin Brooker, οι οποίοι έχουν κάνει ρεκόρ οικονομίας με αυτοκίνητα diesel και βενζινοκίνητα.

Ξεκινώντας στις 3 Ιουλίου και οδηγώντας όλη τη νύχτα για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι τρεις οδηγοί ολοκλήρωσαν το ταξίδι σε 27 ώρες με μέση ταχύτητα περίπου 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι σταμάτησαν μόνο δύο φορές για να φορτίσουν, πρώτα σε έναν σταθμό BP Pulse στο Lancashire και μια δεύτερη φορά στο Cullompton του Devon. «Αυτό το ρεκόρ αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον προσβάσιμα για όλους», δήλωσε η ομάδα των οδηγών. «Όχι μόνο για τις μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη, για μετάβαση στη δουλειά και επιστροφή στο σπίτι ή ως δεύτερο αυτοκίνητο αλλά και για πραγματική χρήση σε μακρινές διαδρομές. Αποδείξαμε ότι, με αυτό το αυτοκίνητο, επιτεύχθηκε η πραγματική αλλαγή».

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα στο Goodwood για την κορυφαία Ford Mustang Mach-E
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E AWD Extended Range 351 PS
Με το Puma Rally1 θα τρέξει στην υβριδική εποχή του WRC η Ford

 

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement