Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Zeekr 007: Δεν είναι για τον… 007, αλλά η Tesla έχει νέο αντίπαλο!

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Zeekr 007: Δεν είναι για τον… 007, αλλά η Tesla έχει νέο αντίπαλο!

ΝΕΑ

Νέο Zeekr 007: Δεν είναι για τον… 007, αλλά η Tesla έχει νέο αντίπαλο!

ΝΕΑ

Η Zeekr αποκάλυψε το πρώτο σεντάν της, στοχεύοντας ευθέως στο Tesla Model S.

Advertisement
Advertisement

H κινεζική μάρκα δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού σεντάν 007. πριν από το προσεχές ντεμπούτο του, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Guangzhou.

Το στυλ του νέου μοντέλου επιμελήθηκε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Zeekr, Stefan Sielaff, γνωστός για την προηγούμενη δουλειά του σε Audi και Bentley. Αντί να υιοθετεί την επεξεργασία των σπαστών προβολέων άλλων μοντέλων της γκάμας, το 007 διαθέτει πάνελ πλήρους πλάτους με κινούμενα γραφικά LED και στα δύο άκρα, δίνοντάς του μια πιο φουτουριστική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Η Zeekr δεν δημοσίευσε φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά η οροφή είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένη από γυαλί, επιτρέποντάς μας να δούμε την πενταθέσια καμπίνα. Μπορούμε να δούμε ένα μέρος του ψηφιακού πιλοτηρίου στο ταμπλό και πολλά ηχεία να… υπαινίσσονται ένα κορυφαίο ηχοσύστημα. Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η γυάλινη οροφή ενσωματώνει μια τεχνολογία που ονομάζεται «nano-silvered privacy dome» επιτρέποντας διαφορετικά επίπεδα διαφάνειας και παρέχοντας εξαιρετική θερμομόνωση.

Το Zeekr 007 είναι επίσης εξοπλισμένο με μια τριάδα αισθητήρων LiDAR τοποθετημένων στην οροφή και στα μπροστινά φτερά, υποστηρίζοντας εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Η Geely, μητρική εταιρεία της Zeekr, δεν ανακοίνωσε τις προδιαγραφές του μοντέλου, αλλά τα κινεζικά μέσα αναφέρουν ότι θα έχει μήκος 4.865 mm, πλάτος 1.900 mm και ύψος 1.450 mm, με μεταξόνιο 2.928 mm, κάτι που επιβεβαιώνει ότι το μοντέλο τοποθετείται πιο κοντά στο Model S της Tesla, τον άμεσο ανταγωνιστή -τουλάχιστον- για την κινεζική αγορά.

Advertisement

Το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένοι για τις 17 Νοεμβρίου, όταν και αναμένεται να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Υπάρχουν, ήδη, αναφορές για έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι η Zeekr θα θελήσει να λανσάρει πιο ισχυρές εκδόσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Αυτό είναι το «ελληνικό» Zeekr X
Σπύρος Φωτεινός: Ο Έλληνας που φέρνει τους Κινέζους στην Ευρώπη
Η «ελληνική» Zeekr αποβιβάζεται στην Ευρώπη (+τιμές)