Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ράλι ανόδου καταγράφουν οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ευρώπη!

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι ανόδου καταγράφουν οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ευρώπη!

ΝΕΑ

Ράλι ανόδου καταγράφουν οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ευρώπη!

ΝΕΑ

Διψήφιο ποσοστό ανόδου σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο στην ΕΕ.

Advertisement
Advertisement

Άνοδο 14,4% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο οδηγώντας σε ισχυρά κέρδη αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA. Ωστόσο το υψηλό ποσοστό ανόδου οφείλεται εν μέρει σε μεγάλο βαθμό στις χαμηλές πωλήσεις που είχαν καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2018 εξαιτίας της ενεργοποίησης του WLTP που αφορά στο νέο πρότυπο μέτρησης εκπομπών CO2.

Οι πωλήσεις στην ΕΕ ανήλθαν στα 1,29 εκατ. μονάδες τον Σεπτέμβριο του 2019 έναντι 1,12 εκατ. οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Να υπενθυμίσουμε πως τον Αύγουστο οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 8,6%. Τέσσερις από τις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν διψήφιο ρυθμό ανόδου τον περασμένο μήνα, ενώ η Γερμανία ξεπέρασε τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, με άνοδο 22,2%, σύμφωνα με τον ACEA.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Βρετανία σημείωσαν οριακή άνοδο 1,3% καθώς η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit φαίνεται ότι έχει επηρεάσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Όσον αφορά στις αυτοκινητοβιομηχανίες η VW είδε τις πωλήσεις της να καταγράφουν άνοδο 58% ενώ η Renault κατά 30%. Επίσης οι πωλήσεις της Alfa Romeo και της Fiat αυξήθηκαν κατά 26%. Οι πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων επίσης σημείωσαν άνοδο με την Audi να καταγράφει αύξηση 39% και ακολουθούν η Mercedes-Benz και η Volvo με ποσοστά ανόδου 9,9% και 9,3% αντίστοιχα.