Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pura Vision Concept: Η Pininfarina έχει κέφια

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pura Vision Concept: Η Pininfarina έχει κέφια

ΝΕΑ

Pura Vision Concept: Η Pininfarina έχει κέφια

ΝΕΑ

Ο Ιταλός σχεδιαστής-κατασκευαστής, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, με το υπεραυτοκίνητο Battista. Έχουν και συνέχεια τα θαυμαστά έργα του…

Advertisement
Advertisement

Κάθε μεγάλη Ferrari από το 1951 και ένθεν, φέρει τη σφραγίδα του. Έχει υπογράψει ορισμένα από τα πιο όμορφα μοντέλα της σύγχρονης ιστορίας της αυτοκίνησης.

Και με αυτή την κληρονομιά, η εταιρεία του, η Pininfarina Automobili, συνεχίζει να σχεδιάζει αυτοκίνητα, που μαγνητίζουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά βλέμματα. Όπως αυτό το εκπληκτικό τετραθέσιο coupe SUV, με τις αρθρωτές πίσω πόρτες και το εξελιγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης, για το οποίο πάντως η εταιρεία απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Pura Vision ακολουθεί τα βήματα του υπεραυτοκίνητου Battista. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία το περιγράφει ως «διακριτικό πρόσωπο» και αυτό είναι σίγουρα ένα συναίσθημα με το οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε, λόγω της παρουσίας κρυφών προβολέων και φώτων ημέρας χρησιμοποιούν τη λεπτή τεχνολογία φωτισμού LESS νανοϊνών της εταιρείας.

Το επάνω μέρος του πρωτότυπου έχει λευκό γυαλιστερό φινίρισμα Bianco Sestriere, ενώ διάφορα στοιχεία του υπόλοιπου αμαξώματος είναι φινιρισμένα με ανθρακονήματα. Το εντυπωσιακό σχήμα του οχήματος είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν το βλέπει κανείς από το πλάι και από πάνω, όπου το επιβλητικό «σκαρί» τουμ τραβά αμέσως τα βλέμματα. Ένα σετ τεράστιων τροχών 23 ιντσών είναι επίσης τοποθετημένο σε ελαστικά με λευκή ρίγα. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο δακτύλιος φωτισμού LED στο κέντρο της γυάλινης οροφής που έχει σχεδιαστεί για να συνδέει απρόσκοπτα το παρμπρίζ με το πίσω παράθυρο.

Advertisement

Οι σχεδιαστές της Pininfarina δημιούργησαν επίσης ένα σετ από πόρτες που μοιάζουν με gullwing για το Pura Vision, τις οποίες η εταιρεία αναφέρει επίσημα ως ανοίγματα “Lounge Door”.

Αυτές οι πόρτες, σε συνδυασμό με την κεντρική σχεδίαση του αυτοκινήτου χωρίς κολόνες, παρέχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στην ευρύχωρη τετραθέσια καμπίνα.

Advertisement

Μπροστά από το τιμόνι βρίσκεται ένας μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ στα δεξιά του υπάρχει ένας περιστροφικός επιλογέας, που χρησιμοποιείται για την χειρισμό μεταξύ Park, Reverse, Neutral και Drive.

Το ταμπλό στη συνέχεια «καμπυλώνει» με χάρη στην καμπίνα, ενώνοντας τακτοποιημένα πάνελ θυρών διακοσμημένα με λευκό δέρμα και ανθρακονήματα.

Advertisement

Στην κεντρική σπονδυλωτή στήλη υπάρχει μια κατακόρυφα προσανατολισμένη οθόνη infotainment. Βασικό στοιχείο της καμπίνας είναι το χαρακτηριστικό ύφασμα στην κεντρική κονσόλα, οι επάνω πλάτες των καθισμάτων και το headliner που είναι κατασκευασμένο από 30% μαλλί Nativa και 70% ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Παραμένει άγνωστο ακόμα εάν η Pininfarina θα βγάλει στην παραγωγή αυτό το αυτοκίνητο. Το μόνο βέβαιο είναι με τέτοια concept, δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για το άμεσο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα υπεραυτοκίνητο ωδή στον πρώτο πρωταθλητή της F1 (+video)
Νέο hypercar από την Pininfarina
Ηλεκτρικά και από την Πολωνία με τη βοήθεια του Pininfarina