Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρικά και από την Πολωνία με τη βοήθεια του Pininfarina

Ελλάδα 6:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά και από την Πολωνία με τη βοήθεια του Pininfarina

Mobility

Ηλεκτρικά και από την Πολωνία με τη βοήθεια του Pininfarina

Mobility

Η Πολωνική Izera συνεργάζεται με τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο Pininfarina για να παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλου που θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν τη συνεργασία τους τον περασμένο Νοέμβριο και σε αυτή περιλαμβάνεται η εξέλιξη τριών αμαξωμάτων.

Ένα hatchback, ένα station wagon και ένα SUV θα είναι τα προϊόντα της συνεργασίας της πολωνικής Izera με την Pininfarina, που εκτός του αμαξώματος, θα ασχοληθεί και με την αισθητική του ταμπλό αλλά και της καμπίνας συνολικά. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Izera, Tadeusz Jelec, ανέφερε πως υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο για τη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Advertisement
Advertisement

«Στόχος της συνεργασίας είναι να αξιοποιηθεί το στιλιστικό DNA που παρουσιάσαμε στο δημόσιο ντεμπούτο των πρωτοτύπων της Izera το 2020 και να ενσωματωθούν οι παράμετροι της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιούν τα μοντέλα που πρόκειται να κατασκευαστούν πάνω της» δήλωσε ο Jelec, που εμφανίζεται αισιόδοξος για την αποδοχή των μοντέλων της Izera από τους Ευρωπαίους.

Τα τρία οχήματα θα είναι ηλεκτρικά και θα βασίζονται στην πλατφόρμα SEA της Geely, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που ανακοινώθηκε το 2022. Δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για τα αυτοκίνητα, πέραν του ότι το πρώτο που θα δούμε σε έκδοση παραγωγής, θα είναι το SUV (το λευκό των φωτογραφιών).

Advertisement

Αυτό έχει και αρκετό νόημα πάντως, μια και η κατηγορία αυτή χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το αγοραστικό κοινό παγκοσμίως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το hatchback και το station wagon του C Segment. Η υποστηριζόμενη από το κράτος Electro Mobility Poland που βρίσκεται πίσω από την Izera, σκοπεύει να κατασκευάσει τα οχήματα σε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο στο Jaworzno.

Advertisement

Η κατασκευή του εργοστασίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Στις νέες αυτές εγκαταστάσεις, θα απασχολούνται συνολικά περί τα 2.400 άτομα και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής προς τα τέλη του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O «δαίμονας» της ασφάλτου με τα 1.040 άλογα! (+video)
Τι περιλαμβάνει το Urban Pack του Yamaha NMAX 125 (+video)
Κυβερνοεπίθεση στη Ferrari βγάζει τα «άπλυτα» των πελατών

Advertisement