Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ψηφιακός… «μπαμπούλας» τρομάζει τους κλέφτες αυτοκινήτων

Ελλάδα 21:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψηφιακός… «μπαμπούλας» τρομάζει τους κλέφτες αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ψηφιακός… «μπαμπούλας» τρομάζει τους κλέφτες αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Μία νέα αντικλεπτική ιδέα είναι να βάλετε κάποια ψηφιακά «σκιάχτρα» στο αυτοκίνητό σας ώστε να απομακρύνουν τους επίδοξους κλέφτες.

Advertisement
Advertisement

Η προστασία ενός αυτοκινήτου από κλέφτες έχει περάσει από διάφορα στάδια, με το κυνηγητό ανάμεσα στη νομιμότητα και τους παράνομους να έχει διαρκείς εναλλαγές για το ποιος προλαβαίνει ποιον.

Σε αυτή την ατελείωτη “σκυταλοδρομία” μεταξύ των δύο πλευρών, έρχεται και η Ford να προσθέσει μία ακόμα ιδέα. Και μέσα από μία πατέντα που κατέθεσε στην Αμερική, προτείνει την προβολή ολογραμμάτων μέσα στο όχημα, έτσι ώστε οι κλέφτες να απομακρύνονται.

Μέσα από αυτό το νέο σύστημα, η Ford θα προβάλλει μία εικόνα ή μία ψηφιακή αναπαράσταση του ιδιοκτήτη στο εσωτερικό του παραθύρου, έτσι ώστε να ξεγελάσει τον επίδοξο κλέφτη και να τον κάνει να πιστέψει ότι βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η ίδια πατέντα προβλέπει και την ύπαρξη ενός μεγάφωνου το οποίο θα εκπέμπει προς τα έξω έναν ήχο που θα μιμείται με την φωνή του ιδιοκτήτη έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο πιστευτό.

Η Ford θα έχει καταχωρήσει τους ανθρώπους που μπορούν να πλησιάζουν το όχημα χωρίς να ενεργοποιείται ο ψηφιακός “μπαμπούλας”. Αν το άτομο που πλησιάζει δεν είναι στην λίστα, θα υπάρχει ένα λογισμικό για την ανάλυση του κινδύνου, έτσι ώστε από ένα σημείο και μετά να θεωρείται ότι υπάρχει απειλή.

Όταν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει απειλή, πέρα από την προβολή του ολογράμματος, θα εξασφαλίζεται ότι όλες οι πόρτες είναι κλειδωμένες και θα ενεργοποιούνται και τα φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Το πρόσωπο που θα προβάλλεται θα είναι κάποιου ενήλικα καθώς είναι πιο πειστικός από έναν έφηβο. Ενώ και οι ήχοι που έχουν σχεδιαστεί προβλέπουν μεταξύ άλλων και την προσομοίωση κλήσης στην αστυνομία.

Advertisement

Υπάρχουν και άλλες λειτουργίες. Για παράδειγμα αν ένα παιδί είναι μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο, το σύστημα με το ηχείο μπορεί να αλλάξει την φωνή του παιδιού, κάνοντάς το να ακούγεται σαν ενήλικος άνδρας.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται κάπως υπερβολικά και ίσως ελάχιστα αποτρεπτικά από το αυτοκίνητό σας να γίνει στόχος ενός κλέφτη. Είναι όμως διαπιστωμένο ότι τα περισσότερα χτυπήματα είναι κλοπές “ευκαιρίας”, με τον κλέφτη να χτυπά και να φεύγει χωρίς να έχει κάποιο ξεκάθαρο στόχο.

Ένα σύστημα όπως αυτό της Ford θα μπορεί να αποτρέψει αυτού του τύπου τις επιθέσεις και να γλιτώσει πλήθος ιδιοκτητών αυτοκινήτων από την ζημιά και την ταραχή όταν φθάνουν στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό τους και βλέπουν να έχει χτυπηθεί από κάποιον ευκαιριακό κλέφτη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota προσφέρει προστασία κλοπής του καταλύτη
Σαρώνει ο νέος τρόπος κλοπής αυτοκινήτων: Επιλέγουν Γυναίκες με παιδιά (+video)
Πώς προστατεύω από κλοπή το αυτοκίνητό μου;