Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς προστατεύω από κλοπή το αυτοκίνητό μου;

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς προστατεύω από κλοπή το αυτοκίνητό μου;

ΝΕΑ

Πώς προστατεύω από κλοπή το αυτοκίνητό μου;

ΝΕΑ

Ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο στο δρόμο μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει στόχος επιτήδειων και το ερώτημα είναι πως μπορεί να προστατευθεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. 

Advertisement
Advertisement

Οι κλοπές των αυτοκινήτων στην Ελλάδα κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και σίγουρα προβληματίζουν όλους τους ιδιοκτήτες που σαφώς και δεν θέλουν να συμβεί τίποτα στο δικό τους όχημα. Ενδειτικά για την πραγματικά ανησυχητική πραγματικότητα είναι τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Statista το 2021 που δείχνουν πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση στον πίνακα με τις 32 χώρες που πραγματοποιούνται οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Λογικά λοιπόν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου αναζητούν τρόπους που θα τους βοηθήσσουν να γλιτώσουν από μία τέτοια δυσάρεστη κατάσταση. Το ανησυχητικό εδώ είναι πως οι κλέφτες αυτοκινήτων γίνονται όλο και πιο high tech, όμως , όπως θα δούμε στη συνέχεια αντίστοιχα εξελίσσονται και τα… αντίμετρα που έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες.

Κάτι που θα πρέπει να κάνουμε ως ιδιοκτήτες είναι να επιλέγουμε μαζί με την ασφάλεια που κάνουμε και την κάλυψη για κλοπή. Όμως και σε αυτήν την περίπτωση και όταν θα έρθει η στιγμή να αποζημιωθούμε ίσως να μην πάρουμε τα χρήματα που έχουμε στο μυαλό μας, γι’ αυτό πάντα θα πρέπει να ελέγχουμε τις καλύψεις προκειμένου να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Advertisement
Advertisement

Ασφάλεια και συναγερμός

Η ασφαλιστική κάλυψη για κλοπή μπορεί να ακούγεται ιδανική σε περίπτωση που τελικά το αυτοκίνητό μας κλαπεί, όμως ο σκοπός δεν είναι να πάρουμε ένα χρηματικό ποσό ως αποζημίωση αλλά να προστατεύσουμε την περιουσία μας και να αποφύγουμε το αυτοκίνητό μας να γίνει καταρχήν στόχος. Με τον τρόπο αυτό γλυτώνουμε τόσο την ταλαιπωρία όσο και την ανατροπή της ζωής μας που φέρνει η απώλεια του αυτοκινήτου μας.

Advertisement

Προκειμένου λοιπόν να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας υπάρχουν διάφοροι τρόποι, με τον πιο διαδομένο αλλά και αποτελεσματικό να είναι η τοποθέτηση συναγερμού. Ενός συστήματος που αποτρέπει πολλές φορές τους κλέφτες ακόμα και να σκεφτούν να κλέψουν το όχημα ή ακόμα και να το βάλουν στο… μάτι. Η επιλογή του πλέον κατάλληλου συναγερμού δεν είναι όμως μια απλή υπόθεση, καθώς πρέπει να είναι συμβαρός με το αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί, να το προστατεύει πραγματικά και να μην δημιουργεί προβλήματα, π.χ. λάθος ενεργοποιήσεις, που και θα εκνευρίσουν τον κάτοχο και τελικά θα τον αναγκάσουν να τον απενργοποιήσει. Για αυτό καλό είναι να απευθύνεται κανείς σε ειδικούς ή να προτιμά τα εργοστασιακά συστήματα.

Ακόμα και με συναγερμό, δε σημαίνει πως έχουμε λύσει το πρόβλημα καθώς οι high tech κλέφτες που προαναφέραμε έχουν βρει τρόπους να τον απενεργοποιούν -ειδικά αν δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας- χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές. Σίγουρα πάντως ένας καλός συναγερμός θα φέρει αποτελέσματα και μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μία ολόκληρη περιουσία.

Advertisement

Με τα δορυφορικά συστήματα έχεις κάθε στιγμή τον έλεγχο

Μία ακόμα εξελιγμένη μέθοδος που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια είναι τα δορυφορικά συστήματα GPS Tracker. Βασικά πρόκειται για ένα σύστημα που ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο πού ακριβώς βρίσκεται το όχημά μας, ενώ με τη βοήθεια μιας ειδικά εξελιγμένης εφαρμογής στο smartphone μας βλέπουμε ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται η ακόμα και με τι ταχύτητα κινείται.

Advertisement

Επίσης τα εξελιγμένα συστήματα του είδους έχουν τη δυνατότητα να ειδοποιούν για παραβίαση, ρυμούλκηση, πτώση ή αποσύνδεση μπαταρία ή και για τυχόν σύγκρουση. Ενδιαφέρον είναι ο κάτοχος μπορεί και να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο είτε μέσω της εφαρμογής είτε ειδικού χειριστηρίου.

Τα δορυφορικά συστήματα τοποθετούνται σε κάθε είδους όχημα και συνεργάζονται με συναγερμούς, ενώ μπορούν να διαθέτουν προεγκατεστημένη κάρτα SIM για παγκόσμια κάλυψη χωρίς χρέωση. 

Η επιλογή του πλέον κατάλληλου συναγερμού, όπως προαναφέραμε, αλλά και ενός συστήματος GPS Tracker είναι καθοριστικής σημασίας για την προστασία του αυτοκινήτου μας και φυσικά πολυτιμή βοήθεια σε αυτό παρέχουν οι πλέον καταρτισμένοι ειδικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χαμός με τις κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα – Ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες;
Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από τους κλέφτες;
Προσοχή: Τα Apple εργαλείο για την κλοπή του αυτοκινήτου σου