Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προβληματίζει η ποιότητα κατασκευής του νέου Tesla

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προβληματίζει η ποιότητα κατασκευής του νέου Tesla

ΝΕΑ

Προβληματίζει η ποιότητα κατασκευής του νέου Tesla

ΝΕΑ

Μια σειρά από φωτογραφίες αποκαλύπτουν τα τεράστια κενά στους αρμούς του νέου Tesla και αφήνουν υποψίες για την ποιότητα κατασκευής του.

Advertisement
Advertisement

Το μήνυμα που έστειλε πριν λίγο καιρό ο Μασκ για την ποιότητα των αυτοκινήτων της Tesla φαίνεται ότι έχει βάση. Ιδίως σε ό,τι αφορά το νέο Cybertruck.

Ο χρήστης του Reddit u/kmraceratx μοιράστηκε πρόσφατα επτά λεπτομερείς φωτογραφίες που εμφανίζουν περιπτώσεις λανθασμένα ευθυγραμμισμένων πάνελ στα Tesla Cybertruck.

Ο τίτλος της ανάρτησης γράφει “μια από τις πλουσιότερες εταιρείες στον κόσμο, παιδιά…”, ενώ οι λεζάντες των φωτογραφιών εκφράζουν συναισθήματα όπως “αξιοσημείωτο ότι αυτό αντιπροσωπεύει την καλύτερη προσπάθειά τους…”.

Advertisement
Advertisement

Ενώ το ακριβές στάδιο παραγωγής που αντιπροσωπεύουν αυτά τα φωτογραφημένα οχήματα παραμένει ασαφές, υπογραμμίζουν ορισμένες σχεδιαστικές παραχωρήσεις που οι επικριτές υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τις εγγενείς προκλήσεις της κατασκευής ενός οχήματος από ανοξείδωτο χάλυβα.

Αν και η επιλογή αυτή προσφέρει στο Cybertruck την ξεχωριστή του εμφάνιση, όπως τονίζει ο ίδιος ο Μασκ, το χαρακτηριστικό “λαμπερό μέταλλο με κυρίως ευθείες ακμές” σημαίνει ότι οποιαδήποτε ανοχή στην συναρμογή των επιφανειών γίνεται εμφανής.

Ο Μασκ απαίτησε κατασκευαστική ακρίβεια “κάτω των 10 μικρομέτρων” για το Cybertruck. Αν και έκανε παραλληλισμούς μεταξύ αυτού του επιπέδου ακρίβειας και των επιτευγμάτων της LEGO και της παραγωγής κουτιών αναψυκτικών, είναι σημαντικό να θυμηθούμε το ιστορικό της Tesla στην παράδοση οχημάτων με κατασκευαστικές ατέλειες.

Advertisement

Ο Μασκ ενδέχεται να βρίσκεται υπό σημαντική πίεση για να διασφαλίσει ότι το Cybertruck θα βγει από τη γραμμή παραγωγής με άψογη εμφάνιση.

Η σύνθεσή του από ανοξείδωτο χάλυβα (η οποία μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για να περάσει τις δοκιμές πρόσκρουσης σε διάφορες αγορές) ήταν μια συνειδητή επιλογή από την πλευρά του Μασκ, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από άλλους ενδιαφερόμενους εντός της εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει η ώρα του Tesla Cybertruck
Παραγγελίες και αναμονή για το Tesla Cybertruck
Tesla: Ζορίστηκε ανέλπιστα με το Cybertruck