Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτο μεγάλο βήμα για τη λήξη της απεργίας στη Ford

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτο μεγάλο βήμα για τη λήξη της απεργίας στη Ford

ΝΕΑ

Πρώτο μεγάλο βήμα για τη λήξη της απεργίας στη Ford

ΝΕΑ

To Συνδικάτο Εργαζομένων συμφώνησε αρχικά με τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας αποκομίσει κέρδη.

Advertisement
Advertisement

Περίπου ενάμισι μήνα μετά την έναρξη της απεργίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων των ΗΠΑ (UAW) και η διοίκηση της Ford, κατέληξαν σε «δοκιμαστική» συμφωνία, για τον τερματισμό της και την επανεκκίνηση της παραγωγής στα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτό θα οριστικοποιηθεί, μόλις υπογραφεί η τελική συμφωνία, μετά την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να αυξήσει τους μισθούς κατά 25% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με άμεση αύξηση 11% των εργαζομένων της UAW, για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ανακοινώνοντας την προσωρινή συμφωνία, ο πρόεδρος του συνδικάτου Σον Φέιν την χαρακτήρισε μια «ιστορική συμφωνία».

«Το σωματείο μας έχει ενωθεί με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Τσακ Μπράουνινγκ. «Από τις Μεγάλες Λίμνες μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού, τα μέλη μας συγκεντρώθηκαν για να πουν στους τρεις Μεγάλους, με μια φωνή, ότι τα δισκογραφικά κέρδη σημαίνουν δισκογραφικό συμβόλαιο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ, επιβεβαίωσε την είδηση ​​σε μια σύντομη δήλωση, η οποία είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε μια δοκιμαστική συμφωνία για μια νέα σύμβαση εργασίας με την UAW που καλύπτει τις δραστηριότητές μας στις ΗΠΑ. Η Ford είναι περήφανη που συναρμολογεί τα περισσότερα οχήματα στην Αμερική και απασχολεί τους περισσότερους ωριαίους εργάτες αυτοκινήτων».

Advertisement

Η απεργία ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου, σε τρεις εγκαταστάσεις -αυτές που κατασκευάζουν τα Bronco, Jeep Wrangler και Chevrolet Silverado 1500- προτού επεκταθεί σε οκτώ εργοστάσια συναρμολόγησης και δεκάδες ακόμη διανομείς ανταλλακτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H STLA Medium είναι η νέα πλατφόρμα της Stellantis
Το Ford Explorer είναι έτοιμο να ηλεκτρίσει με την Lexie Alford
Το ηλεκτρικό Hummer… ντύθηκε στα χακί

Advertisement