Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Hummer… ντύθηκε στα χακί

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Hummer… ντύθηκε στα χακί

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Hummer… ντύθηκε στα χακί

ΝΕΑ

Η GM Defense αποκάλυψε ένα πρωτότυπο στρατιωτικού ηλεκτρικού οχήματος βασισμένο στο GMC Hummer EV.

Advertisement
Advertisement

Το Electric Military Concept Vehicle (eMCV), που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Modern Day Marine 2023, είναι υποψήφιο για το μελλοντικό πρόγραμμα Electric Light Reconnaissance Vehicle του αμερικάνικου στρατού.

Η ιστορία έχει έναν περίεργο τρόπο να επαναλαμβάνεται, τουλάχιστον την ιστορία του Hummer. Ξεκίνησε την… καριέρα του στο στρατό ως High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (περισσότερο γνωστό ως Humvee ) και μετατράπηκε για πολιτική χρήση ως Hummer.

Στη σύγχρονη εποχή, η GM του έδωσε μια σύγχρονη ερμηνεία με το GMC Hummer EV, αν και διατήρησε τις γιγάντιες αναλογίες και το βάρος των προγόνων του. Η GM θέλει να το εγγράψει ξανά στον στρατό ως το μελλοντικό Ηλεκτρικό Ελαφρύ Αναγνωριστικό Όχημα (eLRV).

Advertisement
Advertisement

Η GM είναι προμηθευτής του στρατού των ΗΠΑ,  εδώ και πολύ καιρό και θέλει να παραμείνει στο παιχνίδι με ένα ηλεκτρικό Humvee ή οτιδήποτε μπορεί να κατασκευαστεί ξεκινώντας από το GMC Hummer EV. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η GM παρουσίασε ένα πρωτότυπο του μελλοντικού στρατιωτικού της EV.

Το λεγόμενο Electric Military Concept Vehicle (eMCV) είναι μια απογυμνωμένη έκδοση του GMC Hummer EV με τροποποιήσεις που το καθιστούν πιο κατάλληλο για στρατιωτική καριέρα.

Το eMCV υιοθετεί τις ίδιες μπαταρίες  212 kWh μπαταριών και μονάδες κίνησης 1.000 ίππων και φαίνεται πιο ελαφρύ από την μη στρατιωτική του έκδοση.

Advertisement

Αντί για «ολόσωμο», το στρατιωτικό Hummer έχει αποσπώμενο roll cage. Διατηρεί την αρχική ανάρτηση, αλλά τα ελαστικά 37 ιντσών και το σύστημα πέδησης κατά παραγγελία το καθιστούν πιο κατάλληλο για ελιγμούς εκτός δρόμου.

Ωστόσο, η πιο ουσιαστική διαφορά είναι ότι το eMCV διαθέτει μια γεννήτρια ντίζελ 12 kW που μπορεί να προσφέρει περιορισμένη φόρτιση. Η συνολική συνδυασμένη εμβέλεια που χρησιμοποιεί η μπαταρία και η γεννήτρια είναι περίπου 482 χιλιόμετρα, χαμηλότερη από αυτή που ισχυρίζεται η GMC για το Hummer EV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΌΜΑ:
Δειτε ένα Mahindra να σώζει ένα… Hummer (+video)
Πωλείται ένα σπάνιο Hummer H1 στην Ελλάδα
Το πρώτο GMC Hummer SUV θα πιάσει τιμή ρεκόρ