Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ιπτάμενο αυτοκινήτo Xpeng X2 πέταξε! (+video)

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To ιπτάμενο αυτοκινήτo Xpeng X2 πέταξε! (+video)

ΝΕΑ

To ιπτάμενο αυτοκινήτo Xpeng X2 πέταξε! (+video)

ΝΕΑ

Το Xpeng X2, το αυτόνομο ηλεκτροκίνητο αεροταξί τής κινεζικής εταιρείας, παρουσιάστηκε στο Ντουμπάι, κάνοντας μια επίδειξη των δυνατοτήτων του.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της, η Xpeng έχει επενδύσει και στην δημιουργία ηλεκτροκίνητων αεροταξί καθέτου αποπροσγειώσεως τα οποία δύνανται να πετούν αυτόνομα, χωρίς την παρουσία πιλότου.

Το X2, όπως ονομάζεται το αεροσκάφος που δημιούργησε η Xpeng Aeroht (το τμήμα που έχει ιδρύσει η εταιρεία για τον σκοπό αυτόν), παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας GITEX Global η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι. Ωστόσο, το eVTOL αεροταξί δεν ήταν μόνο ένα στατικό έκθεμα εκεί αλλά έδειξε τις δυνατότητές του στους επισκέπτες πραγματοποιώντας στην πρώτη δημόσια πτήση του.

Advertisement
Advertisement

Αφού εξασφάλισαν την ειδική άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τού Εμιράτου, τα στελέχη τής εταιρείας προγραμμάτισαν το X2 να πετάξει στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου του Ντουμπάι, χωρίς να υπάρχει πιλότος εντός του.

Η πτητική μηχανή είναι διθέσια και κατασκευασμένη από ανθρακονήματα για να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερη και ανθεκτική. Ήταν η πρώτη φορά που το οκτακόπτερο πέταξε σε χώρο εκτός της Κίνας και αξιολογήθηκε από εκπροσώπους Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κάποιας άλλης χώρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αξιολογήθηκε και εκτιμήθηκε η πιστή τήρηση των κανόνων ασφαλούς πτήσης και η σταθερότητα κατά τη διάρκεια αυτής.

Advertisement

Το X2 βρίσκεται στην πέμπτη γενιά του, σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εξέλιξής του. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Xpeng Aeroht, η επόμενη θα διαθέτει και τροχούς για να υπάρχει η δυνατότητα να κινείται και στον δρόμο, πληρώντας την έννοια «ιπτάμενο όχημα».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To ιπτάμενο αυτοκίνητο της XPeng
Λογισμικό της Microsoft για τις επιχειρήσεις «Αεροταξί»
Επιβατικό drone από τη Volkswagen