Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Λογισμικό της Microsoft για τις επιχειρήσεις «Αεροταξί»

Ελλάδα 3:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λογισμικό της Microsoft για τις επιχειρήσεις «Αεροταξί»

Mobility

Λογισμικό της Microsoft για τις επιχειρήσεις «Αεροταξί»

Mobility

H Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει ένα πρωτοποριακό σύστημα Cloud Aerospace για τις επιχειρήσεις που θα ασχοληθούν με την υπηρεσία των «Αεροταξί».

Advertisement
Advertisement

Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον, είναι η «αστική αεροπορική κινητικότητα».

Η δραστηριότητα αυτή, θα περιλαμβάνει όλες τις λειτουργικές προεκτάσεις της εξυπηρέτησης όλων όσοι θέλουν να μετακινούνται με ταχύτητα και ασφάλεια, στο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί με την έναρξη της λειτουργίας εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες «Αεροταξί». Το VoloIQ είναι το όνομα μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας που θα αποτελέσει το λειτουργικό σύστημα για μελλοντικές επιχειρήσεις αστικής αεροπορικής κινητικότητας και έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία των Volocopter και Microsoft.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς τα αυτόνομα «αεροταξί» και οι αντίστοιχες παραδόσεις με drones, θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας πολύ πιο σύντομα από όσο περιμένουμε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο περίπου δύο χρόνια πριν, η Volocopter και η Lufthansa Industry Solutions είχαν για πρώτη φορά την ιδέα μιας ψηφιακής πλατφόρμας για αυτόνομες λειτουργίες αεροσκαφών. Η πλατφόρμα Microsoft Azure, φαίνεται ιδανική για τις εφαρμογές του είδους και τώρα, η Volocopter και η Microsoft ξεκίνησαν επίσημα να εργάζονται πάνω σε αυτό το καινοτόμο σύστημα cloud.

Ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση πτήσεων, η καταγραφή και ανάλυση δεδομένων που αφορούν στα οχήματα, οι κρατήσεις και ο εμπορικός προγραμματισμός, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα μπορεί να καλύψει η πλατφόρμα VoloIQ. Η Volocopter σχεδιάζει να λειτουργήσει τρεις τύπους ηλεκτρικών αεροσκαφών, τα VoloCity, VoloDrone και VoloConnect, που θα επικοινωνούν μέσω μιας επίγειας υποδομής (VoloPort). Με δεδομένο το ότι η γερμανική εταιρεία eVTOL (που σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες αεροταξί στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024) πραγματοποίησε πρόσφατα την πρώτη επιτυχημένη επανδρωμένη πτήση του πρωτότυπου αεροταξί της στη Γαλλία, το μέλλον είναι πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Suzuki: Έρχεται πιο κοντά στο ιπτάμενο αυτοκίνητο
H Tesla διάλεξε Τουρκία…
«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T

Advertisement

 

 

 

Advertisement