Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη η Suzuki το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου

Ελλάδα 7:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη η Suzuki το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου

ΝΕΑ

Πρώτη η Suzuki το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου

ΝΕΑ

Μετά από πάρα πολλούς μήνες η Suzuki έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων. Η αγορά ήδη είναι 30% πάνω τις πρώτες 15 ημέρες του Δεκεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Η φετινή χρονιά θα είναι αρκετά καλή για την αγορά του αυτοκινήτου καθώς παρουσιάζει σημαντική άνοδο συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ήδη οι ταξινομήσεις έχουν ξεπεράσεις τις 4.600 μονάδες και μόνο για τις πρώτες 15 ημέρες η ποσοστιαία άνοδος είναι πάνω από το 30%.

Η μάρκα που βρίσκεται στην κορυφή είναι η Suzuki και σίγουρα αποτελεί μεγάλη έκπληξη καθώς έχουμε πολλά χρόνια να την δούμε να φιγουράρει τόσο ψηλά. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι τιμές αλλά και το όνομα της εταιρείας που είναι συνυφασμένο με την αξιοπιστία.

Επιπλέον το όνομα της εισαγωγικής εταιρείας (Σφακιανάκης) αλλά και η υποστήριξη στο after sales αποτελούν σημαντικό λόγο για την τελική απόφαση του καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Suzuki, Toyota και Hyundai…

Η ιαπωνική μάρκα έχει ήδη φτάσει τις 524 μονάδες όταν η δεύτερη Toyota έχει διαθέσει 478 καινούργια αυτοκίνητα. Το βάθρο συμπληρώνει η Hyundai που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Ράλι… πωλήσεων συνεχίζει να καταγράφει η BMW που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της συνολικής κατάταξης. Η γερμανική φίρμα έχει εισβάλει δυναμικά στην αγορά πλέον όχι μόνο των premium αλλά και όλων των εταιρειών, γεγονός που οφείλεται στη σειρά 1 και την X1. Πίσω της βρίσκεται η VW ενώ ακλουθούν Skoda και KIA.

Advertisement

Δυναμική είναι και η παρουσία της Mercedes που φιγουράρει στην 8η θέση, έχοντας πιο κάτω τις, Renault και Audi.

Να σημειώσουμε πως ήδη 18 εταιρείες έχουν ταξινομήσει περισσότερα από 100 αυτοκίνητα. Από εκεί και πέρα η Land Rover ήδη έχει φτάσεις τις 54 ταξινομήσεις, η Porsche τις 7, η Jaguar τις 3, ενώ έχει ταξινομηθεί και μία Bentley.

1. Suzuki 524
2. Toyota 478
3. Hyundai 435
4. BMW 374
5. VW 257
6 Skoda 251
7. KIA 217
8. Mercedes 189
9. Renault 169
10. Audi 168
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μύθος ότι τα ηλεκτρικά δεν μολύνουν το περιβάλλον;
Φερστάπεν: Πόσα πήρε φέτος;
Σε λίγες ημέρες Αθήνα – Λευκάδα σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά