Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από το νέο Skoda Superb

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη γεύση από το νέο Skoda Superb

ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από το νέο Skoda Superb

ΝΕΑ

To ανανεωμένο Skoda Superb είναι προ των πυλών με αλλαγές στην εμφάνιση και ενισχυμένο ψηφιακό πακέτο.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda ετοιμάζεται να αποκαλύψει το ανανεωμένο Superb του 2024, τόσο σε estate όσο και σε sedan μορφή, παρουσιάζοντας κομψά σχέδια εμπνευσμένα από τη σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid.

Οι εξωτερικές αλλαγές περιλαμβάνουν νέους πιο δυναμικούς προβολείς και βελτιωμένη πρακτικότητα. Ανάμεσα στα highlights είναι οι νέοι λεπτότεροι προβολείς LED Matrix beam και τα πίσω φώτα LED που διαθέτουν “κρυστάλλινα” στοιχεία για μια πιο premium εμφάνιση.

Η μάσκα φαίνεται να είναι φαρδύτερη, όπως και η εισαγωγή του προφυλακτήρα, η οποία τονίζεται από μια λωρίδα χρωμίου.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά είναι μακρύτερη, ψηλότερη και πιο αεροδυναμική σε σχέση με τον προκάτοχό της, διαθέτοντας συντελεστή οπισθέλκουσας 0,24 cd. Το seden έχει μήκος 4.912 χιλιοστά και το Combi φτάνει τα 4.902 χιλιοστά, με το ίδιο μεταξόνιο των 2.841 χιλιοστών.

Στο εσωτερικό, το Superb θα είναι πλήρως ανανεωμένο, με προσαρμόσιμα περιστροφικά χειριστήρια, ένα νέο σύστημα infotainment και βιώσιμα υλικά.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον με ψηφιακές οθόνες, που επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, όπως η θέρμανση των καθισμάτων, η εσωτερική θερμοκρασία, η ένταση του infotainment και οι λειτουργίες οδήγησης.

Advertisement

Επιπλέον, το Superb προσφέρει σύγχρονες ανέσεις όπως θύρες USB-C, καθίσματα μασάζ, ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη και μετατοπισμένο επιλογέα ταχυτήτων στην κολόνα του τιμονιού.

Advertisement

Το ταμπλό διαθέτει μια οθόνη αφής 13 ιντσών infotainment, ένα Virtual Cockpit 10 ιντσών, μια οθόνη head-up display και τα νέα περιστροφικά μπουτόν “Smart Dials” με ενσωματωμένες οθόνες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο χώρος για το κεφάλι και ο χώρος αποσκευών έχουν “αυξηθεί σημαντικά” σε σχέση με το απερχόμενο Superb. Πιο συγκεκριμένα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 645 λίτρα στο sedan και 690 λίτρα στο Combi, με τα 28 διαθέσιμα χαρακτηριστικά Simply Clever να βελτιώνουν περαιτέρω την πρακτικότητα.

Το ανανεωμένο Superb, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αγορές προς το τέλος του 2023, θα είναι διαθέσιμο με επιλογές βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικών συστημάτων.

Advertisement

Η Skoda τονίζει τη σημασία των μοντέλων της με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών κατά τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχεδόν έτοιμο το νέο Skoda Superb (+video)
Ανανέωση για τα μεγάλα μοντέλα της Skoda
Εντός του έτους τα νέα Skoda Superb και Kodiaq