Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ανανέωση για τα μεγάλα μοντέλα της Skoda

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για τα μεγάλα μοντέλα της Skoda

Mobility

Ανανέωση για τα μεγάλα μοντέλα της Skoda

Mobility

Νέες εκδόσεις των Superb και Kodiaq έχουν προγραμματιστεί από τη Skoda για κυκλοφορία αργότερα μέσα στο 2023, με τα δύο μοντέλα να αποκτούν όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία.

Advertisement
Advertisement

Με νέο plug-in υβριδικό σύστημα θα συνεχίσει την εμπορική του πορεία το Skoda Superb, ενώ αντίστοιχη έκδοση για πρώτη φορά θα δούμε και στο Kodiaq.

Η Skoda επιβεβαίωσε την είδηση για δυνατότερο plug-in υβριδικό σύνολο στο Superb που θα είναι διαθέσιμο άμεσα στις αγορές. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των μοντέλων υπολογίζονται πως θα γίνουν στις αρχές του 2024, σηματοδοτώντας την τέταρτη γενιά του Superb και τη δεύτερη του Kodiaq.

Advertisement
Advertisement

Αμφότερα τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με μια επιλογή κινητήρων βενζίνης και diesel, με turbo σύνολα 1,5 και 2,0 λίτρων σε ότι αφορά τους πρώτους και 1,6 και 2,0 λίτρων στους δεύτερους. Μια βασική αλλαγή είναι η προσθήκη ενός νέου plug-in υβριδικού συστήματος που για το Superb θα συνιστά αναβάθμιση μια και έχει ήδη τέτοια έκδοση, ενώ για το Kodiaq θα είναι κάτι νέο.

Το plug-in υβριδικό σύνολο αποτελείται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων και έναν ηλεκτρικό με μπαταρία 13 kWh, που θα αποδίδει συνδυαστική ισχύ 215 ίππων. Η έκδοση αυτή θα εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων, που πρακτικά σημαίνει πως οι καθημερινές ανάγκες αστικής μετακίνησης θα καλύπτονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μοντέλο που ήταν έκπληξη ακόμη και για την εταιρία του
Οι Γερμανοί «τρέχουν και δεν φθάνουν» με την Tesla
Αρχάριοι οδηγοί: Ήπιες; Ξέχνα το δίπλωμα οδήγησης!