Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για το υπερπολυτελές Polestar 3

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για το υπερπολυτελές Polestar 3

ΝΕΑ

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για το υπερπολυτελές Polestar 3

ΝΕΑ

Το νέο μοντέλο της Polestar έδωσε το παρόν σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη και κίνησε το ενδιαφέρον εξήψε των παρισταμένων.

Advertisement
Advertisement

Η Polestar αριθμεί μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας ως ανεξάρτητος κατασκευαστής αλλά έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει μια ικανοποιητική βάση.

Το 2020 παρέδωσε πάνω από 10.000 αυτοκίνητα, και πλέον επικεντρώνεται στην υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου της για 300.000 παραδόσεις ετησίως, από το τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Αιχμή του δόρατος του brand θα είναι το Polestar 3, ένα μεγάλο SUV που έκανε τη πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

Advertisement
Advertisement

Το καμουφλάζ απέκρυπτε τεχνηέντως κάθε σπιθαμή του αμαξώματος του μεγάλου SUV. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που «φωνάζουν», με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χαμηλωμένο ρύγχος και τους ιδιαίτερα λεπτούς προβολείς σε σχήμα μπούμερανγκ, που είναι ακροβολισμένα στο καπό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μεγάλες ζάντες, όπως και η αεροδυναμική γραμμή της οροφής που υπηρετεί το όραμα της Polestar για εξέλιξη μιας σπορ κατασκευής.

Ακόμα, όπως έχει δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της PolestarThomas Ingenlath, σε πρόσφατη συνέντευξή του, το Polestar 3 δεν θα διαθέτει και τρίτη σειρά καθισμάτων, παρά τις σεβαστές διαστάσεις του.

Volvo Concept Recharge: Ηλεκτρικό πρωτότυπο που προλογίζει το νέο XC90

Advertisement

Ο λόγος, φυσικά, έγκειται στην κοινή προσπάθεια των Volvo-Polestar να προσδώσουν διαφορετικό προσανατολισμό στα νέα Polestar 3 και Volvo XC90, τα οποία θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα SPA2 και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Volvo, στο Charleston των ΗΠΑ.

Αμφότερα, επίσης, θα ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες (LIDAR, αισθητήρες και τσιπ της Nvidia)  για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, επιτρέποντας στον οδηγό να έχει εστιασμένη την προσοχή του σε άλλες δραστηριότητες, και όχι στην οδηγική διαδικασία.

Advertisement

Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των δύο συγγενικών μοντέλων, το Volvo XC90 θα προσφέρεται και σε 7θέσια διάταξη με τη γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει –πέρα από ηλεκτρική έκδοση – και εξηλεκτρισμένα σύνολα βενζίνης.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες, τα δύο μεγάλα SUV θα είναι διαθέσιμα εντός του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Polestar 3 πάει για 2023
Το Polestar 5 θα πετάει το γάντι στην Porsche Taycan (+videos)
Θα υπάρξει και συνέχεια μετά το Polestar 3

Advertisement