Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προθέρμανση στα χιόνια για το νέο MINI EV

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προθέρμανση στα χιόνια για το νέο MINI EV

ΝΕΑ

Προθέρμανση στα χιόνια για το νέο MINI EV

ΝΕΑ

Ενάμιση περίπου έτος πριν πάρει το δρόμο της παραγωγής, το ηλεκτρικό τρίθυρο MINI υποβάλλεται σε ακραίες δοκιμές επί πάγου.

Advertisement
Advertisement

Τί πιο αντίξοο από τις πολικές θερμοκρασίες, για ένα ηλεκτρικό που τεστάρει την αυτονομία του και τις αντοχές του στον αρκτικό κύκλο;

Η 5η γενιά του τρίθυρου MINI έχει βάλει πλώρη για το 2023. Αυτό δε σημαίνει ότι θα περιμένουμε μέχρι τότε για να πάρουμε μία πρώτη γεύση (έστω και μικρή) σχετικά με το δημοφιλές και μικρότερο Mini. Προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο εκτεταμένων δοκιμών στο χειμερινό κέντρο της BMW στη Σουηδία όπου φιγουράρει στις φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

Το τρίθυρο MINI -που έχει συμπληρώσει ήδη 60 χρόνια ζωής– στην ερχόμενη γενιά του αναμένεται φυσικά να διατηρεί την ίδια σχεδιαστική του φιλοσοφία που το έχει χαρακτηρίσει, με ελάχιστες επεμβάσεις που υποδηλώνουν ίσως και την ηλεκτρική του φύση στην περίπτωση της έκδοσης που δοκιμάζεται.

Εσωτερικά αν και καλυμμένο, δεν μπορεί να κρυφτεί το μεγάλο στρογγυλό infotainment system με την παρουσία φυσικών διακοπτών στο κάτω μέρος. Σε γενικές γραμμές αναμένεται να κυριαρχεί η μίνιμαλ αισθητική, το στυλ και λιγότερο η πρακτικότητα και οι χώροι.

Advertisement

Οι άνθρωποι της φίρμας πάντως δηλώνουν πως το επερχόμενο μικρό θα έχει αυξημένο μεταξόνιο και φαρδύτερο μετατρόχιο, με την ηλεκτρική του εκδοχή να εξοπλίζεται και με μεγάλους εντυπωσιακούς τροχούς. Σύμφωνα με τους Γερμανούς δεν θα απουσιάζει από τη γκάμα και έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ ο στόλος θα αποκληρωθεί λίγο αργότερα και με ένα μικρό αστικό crossover.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το απίστευτο ηλεκτρικό-μινιατούρα με τα 1.000 άλογα (+video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mini Countryman
Συγκριτική δοκιμή: Μini Countryman One D vs Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 130 PS

Advertisement