Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mini Countryman

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mini Countryman

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mini Countryman

ΝΕΑ

H νέα 3η γενιά Countryman αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της σε περίπου ένα χρόνια από σήμερα, με εξηλεκτρισμένη γκάμα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Mini προετοιμάζεται για μια ριζική ανανέωση στην γκάμα της αφού μέσα στη χρονιά θα παρουσιάσει το νέο Mini Hatch, και του χρόνου το ολοκαίνουργιο Countryman. Το οποίο δοκιμάζεται ήδη και από τις μέχρι τώρα scoop φωτογραφίες που έχουμε δει το μέγεθος του θα είναι πολύ κοντά σε αυτός ενός Audi Q3.

Σχεδιαστικά θα διατηρηθεί το βασικό καλούπι όπως και οι στρόγγυλοι προβολείς. Ωστόσο, θα υπάρχει μια νέα μάσκα και ένα εντελώς νέο πίσω μέρος με δύο τριγωνικά φώτα που θα ενώνονται με μια ρίγα που θα περιλαμβάνει την πλήρη ονομασία του μοντέλου. Όπως περίπου έχουμε δει από τις ανεπίσημες φωτογραφίες του επερχόμενου Mini.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς διαστάσεων το νέο Countryman θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το τωρινό μοντέλο ώστε να αφήσει χώρο για ένα νέο SUV που θα τοποθετείται ακριβώς από κάτω. Συγκεκριμένα, το μήκος του τωρινού Countryman βρίσκεται στα 4,3 μέτρα και του νέου θα μεγαλώσει στα 4,5 μέτρα. Κάτι που σημαίνει πως το νέο Countryman θα τοποθετείται απέναντι στα Audi Q3, Volvo XC40 κ.α.

Την βάση θα αποτελέσει η πλατφόρμα FAAR με τους κινητήρες να είναι όλοι εξηλεκτρισμένοι με σύστημα ήπιας υβριδικής υποβοήθησης. Η βασική έκδοση θα είναι τρικύλινδρη στα 1.500 κ.εκ. με ισχύ περίπου στους 170 ίππους. Θα υπάρξει και Cooper S με δίλιτρο μοτέρ και 220 ίππους.

Πιθανότατα η plug-in υβριδική έκδοση θα καταργηθεί, ενώ θα υπάρξει για πρώτη φορά στην γκάμα του μοντέλου μια πλήρως ηλεκτρική. Πιθανότατα και με έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τετρακίνηση. Αξιοσημείωτο είναι πως το νέο Countryman δεν θα κατασκευάζεται στην Ολλανδία αλλά στο εργοστάσιο της BMW στο Leipzig της Γερμανίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Τα κλασικά Mini θα βιώνουν δεύτερη νιότη
Νέο υπερσύγχρονο BMW & MINI Service της Σπανός ΑΕ στην Κηφισιά
Καθοδόν η νέα γενιά του MINI hatch – Τι περιμένουμε