Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πρόταση για μία ηλεκτρική Porsche Crossover Sedan

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόταση για μία ηλεκτρική Porsche Crossover Sedan

Mobility

Πρόταση για μία ηλεκτρική Porsche Crossover Sedan

Mobility

Το αυτοκίνητο που σας παρουσιάζουμε είναι μία άσκηση/πρόταση του σχεδιαστή Jiawei Lin για την Porsche και αφορά ένα μοντέλο παρόμοιου μεγέθους και διαστάσεων με την Taycan, αλλά με την πρακτικότητα της Cayenne.

Advertisement
Advertisement

Το project του ηλεκτρικού Crossover Sedan αποτελεί την διατριβή του Jiawei Lin.

 

Ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Jiawei Lin, είναι απόφοιτος του ArtCenter College of Design και έκανε την πρακτική άσκηση του στη Volvo Cars USA, τη Honda America και την Haitec Automobile.

Advertisement
Advertisement

Ο Jiawei Lin, ήθελε να δημιουργήσει ένα τετράθυρο ηλεκτρικό sedan υψηλής ταχύτητας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει αποτελεσματικά πολλά μοντέλα που βρίσκονται σήμερα στη γκάμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Κατά τη δημιουργία του αυτοκινήτου, ο Lin εμπνεύστηκε από τα εμβληματικά μοντέλα Porsche όπως το 911 και την 906 (του 1966), ενσωματώνοντας τα στοιχεία των εμπρόσθιων και πίσω όψεων τους σε κάτι πολύ πιο μοντέρνο. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εκφράζει την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της Porsche με προβολείς, που διαθέτουν τέσσερα μικρά φώτα ημέρας LED και πίσω πόρτες (Suicide, που ανοίγουν ανάποδα) για να κάνουν την είσοδο και την έξοδο πολύ πιο εύκολη για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

Άλλα βασικά στοιχεία της σχεδίασης του οχήματος περιλαμβάνουν μια πανοραμική γυάλινη οροφή και μια πίσω αεροτομή που ανοίγει αυτόματα, όπως αυτή της Panamera . Επίσης, στο πίσω μέρος υπάρχουν απλά οπίσθια φώτα LED, που δεν μοιάζουν με αυτά της Taycan.

Advertisement

Ο Lin έχει φανταστεί το όχημα με ηλεκτρικούς κινητήρες και στους τέσσερις τροχούς και αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 4, για να μεγαλύτερη πρακτικότητα, ενώ το μεγάλο ύψος από το έδαφος, θα το έκανε τέλειο για περιπέτειες εκτός δρόμου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το καθηλωτικό ταξίδι του Mark Webber με την Porsche Taycan (video)
Porsche Cayenne E-Hybrid με φιλοσοφία από την 918 Spyder
H «αγριεμένη» Porsche Taycan της Zyrus Engineering