Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι προηγμένες τουρμπίνες του Nissan GT-R Nismo (Video)

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι προηγμένες τουρμπίνες του Nissan GT-R Nismo (Video)

ΝΕΑ

Οι προηγμένες τουρμπίνες του Nissan GT-R Nismo (Video)

ΝΕΑ

Όνειρο πολλών, κτήμα λίγων. Το Nissan GT-R έχει εξελιχθεί σε συνώνυμο της σπορ οδήγησης και ποτέ δεν περνάει απαρατήρητο.

Advertisement
Advertisement

Το Nissan GT-R συνιστά ένα εκ των πιο ποθητών αυτοκινήτων για τους petrolheads με την ονομασία του να έχει εξελιχθεί σε συνώνυμο της σπορ οδήγησης.

Το τελευταίο συγκεντρώνει σε υπερθετικό βαθμό η κορυφαία έκδοσης της γκάμας, Nismo, που τροφοδοτείται από ένα twin-turbo V6 3.8, ο οποίος «σταβλίζει» 600 ίππους και έχει βελτιωμένη καμπύλη απόδοσης.

Advertisement
Advertisement

Το μοτέρ του σκληροπυρηνικού μοντέλου χρησιμοποιεί τις ίδιες τουρμπίνες με το αγωνιστικό GT-R GT3. Ποιο είναι, όμως, το μυστικών των τελευταίων; Όπως εξηγούν οι ειδικοί της μάρκας, έχει μειωθεί ο αριθμός των λεπίδων στον στρόβιλο (από 11 σε 10), πετυχαίνοντας, μεταξύ άλλων, τον μετριασμό του βάρους.

Επιπροσθέτως, τα πτερύγια είναι κατά 0,3 mm πιο λεπτά, βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα της τουρμπίνας και κατ’ επέκταση των επιδόσεων του GT-R Nismo.

Advertisement

Στην περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων συμβάλλει η κατασκευή πολλών εξωτερικών τμημάτων από ανθρακονήματα (σ.σ. εμπρός φτερά, προφυλακτήρες, οροφή, η πίσω αεροτομή κ.ο.κ.), γεγονός που, σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις, έχουν επιφέρει μείωση του βάρους πάνω από 30 κιλά.

Σημειώνεται πως έμφαση έχει δοθεί και στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, με καθοριστικό ρόλο να διαδραματίζουν οι αεραγωγοί στα φτερά που δημιουργούν υψηλότερη κάθετη δύναμη.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τις προηγμένες τουρμπίνες του Nissan GTR Nismo στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έρχεται νέο, πιο ασυγκράτητο Nissan Navara (+video)

Διάκριση αξιοπιστίας για το Nissan Leaf

Ποιο Nissan του ’80 προέβλεψε το μέλλον;