Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόστιμο 12 εκατ. ευρώ στην Tesla!

Ελλάδα 8:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόστιμο 12 εκατ. ευρώ στην Tesla!

ΝΕΑ

Πρόστιμο 12 εκατ. ευρώ στην Tesla!

ΝΕΑ

Οι γερμανικές Αρχές επέβαλαν το πρόστιμο για μη συμμόρφωση της εταιρείας στο νόμο που αφορά στις μπαταρίες που ολοκληρώνουν το κύκλο ζωής τους.

Advertisement
Advertisement

H Tesla μπορεί να έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία για να κατασκευάσει το εργοστάσιο συναρμολόγησης των αυτοκινήτων της αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν σταμάτησε τις Γερμανικές Αρχές να της επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 12 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντικούς λόγους!

Όπως αποκάλυψε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία το πρόστιμο σχετίζεται με τις υποχρεώσεις επιστροφών όσον αφορά στα προϊόντα μπαταρίας που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Advertisement
Advertisement

«Η γερμανική Umweltbundesamt (“UBA”) εξέδωσε στη θυγατρική μας στη Γερμανία ειδοποίηση και πρόστιμο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω μη συμμόρφωσής σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους σχετικά με τις ειδοποιήσεις συμμετοχής στην αγορά και τις υποχρεώσεις στα end-of-life battery προϊόντα. Αυτό σχετίζεται πρωτίστως με διοικητικές απαιτήσεις, αλλά η Tesla συνέχισε να παίρνει πίσω μπαταρίες και, παρόλο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα αυτού του θέματος, συμπεριλαμβανομένου του τελικού ποσού τυχόν κυρώσεων, έχουμε υποβάλει την ένστασή μας και δεν αναμένουμε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρησή μας».

Σημειώνεται πως η Tesla δεν έχει πολλές μπαταρίες που δεν βρίσκονται υπό καθεστώς εγγύησης, και όταν αντικαθιστά μπαταρίες τις «ανακατασκευάζει» για να τις χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές αντικαταστάσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως η Tesla προχωρά με εντατικό ρυθμό τις εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου της εργοστασίου ώστε να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2021.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsauto για ΚΤΕΟ και διπλώματα φορτηγών! – Τι ισχύει

Advertisement

Lockdown: Πως μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

Lockdown: Ανοίξτε τα καταστήματα ποδηλάτων…