Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Εκρηκτικό» το ξεκίνημα για το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Εκρηκτικό» το ξεκίνημα για το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία

ΝΕΑ

«Εκρηκτικό» το ξεκίνημα για το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία

ΝΕΑ

Στο οικόπεδο που θα κατασκευαστεί η μονάδα παραγωγής ανακαλύφθηκαν 7 βόμβες από τον 2ο Παγκόμιο Πόλεμο.

Advertisement
Advertisement

Επτά αμερικανικές βόμβες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκαν στο οικόπεδο έξω από το Βερολίνο, όπου η Tesla θέλει να κατασκευάσει το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιό του, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές. Οι βόμβες ζυγίζουν περίπου 50 κιλά η κάθε μία και οι ειδικοί θα τις αφοπλίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου όπου βρίσκεται το ακίνητο. Η Tesla συμφώνησε να αγοράσει γη στο Gruenheide λίγο έξω από το Βερολίνο, όπου θέλει να χτίσει ένα gigafactory όπου θα κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της και θα φέρουν την ένδειξη «Made in Germany».

Οι ανταγωνιστές της Tesla ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη δική τους σειρά ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο να πλήξουν τις πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας, η απόφαση της οποίας είναι να παραγάγει στη Γερμανία είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει για τις BMW, Mercedes-Benz και Audi το έναυσμα για περαιτέρω επενδύσεις.

Advertisement
Advertisement

Πάντως οι βόμβες που δεν έχουν εκραγεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκονται συχνά μέσα και γύρω από τις γερμανικές πόλεις, και οι Αρχές εκκενώνουν τις πόλεις όπου τις ανακαλύπτουν για την ασφάλεια των πολιτών μέχρι οι ειδικοί να τις εξεδουτερώσουν.

Μια βόμβα 500 κιλών του Β Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στη δυτική πόλη της Κολωνίας αυτή την εβδομάδα και παρόμοια βόμβα βρέθηκε κοντά σε μια κεντρική πλατεία στο Βερολίνο.

Η Tesla συμφώνησε να καταβάλει 40,91 εκατομμύρια ευρώ για το οικόπεδο των 300 εκταρίων όπου θα κατασκευάσει το εργοστάσιό της το οποίο προορίζεται για την παραγωγή των αυτοκινήτων Model 3 και Model Y. Η συνολική επένδυση της Tesla στη Γερμανία θα ανέλθει σε 4 δις. ευρώ, θα έχει ετήσια δυνατότητα 500.000 αυτοκινήτων και αναμένεται να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μεταβίβαση και άρση παρακράτησης οχημάτων με ένα κλικ!

Advertisement

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για όσους εισάγουν αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Αναλυτικά πότε απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών το 2020