Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή! Επιστρέφουν τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση στην Αθήνα

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσοχή! Επιστρέφουν τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση στην Αθήνα

ΝΕΑ

Προσοχή! Επιστρέφουν τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση στην Αθήνα

ΝΕΑ

Η Ελεγχόμενη Στάθμευση που ξεκινά από τις 12 Απριλίου ισχύει τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 ως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 09:00 ως τις 16:00.

Advertisement
Advertisement

Επανέρχεται στην Αθήνα από τις 12 Απριλίου το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης για την πιο ομαλή κυκλοφορία και στάθμευση στους δρόμους της πόλης έπειτα από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου. Ήδη, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνουν τους πολίτες που έως σήμερα σταθμεύουν εντός του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, προφορικά αλλά και με ενημερωτικά έντυπα ότι από τις 12 Απριλίου θα επιβάλλονται και πάλι πρόστιμα σε όσους δεν έχουν καταβάλει το αντίστοιχο τέλος για την διάρκεια της στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελεγχόμενη Στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις  9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα,  ενώ στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους,  επίσης όλες τις ημέρες και ώρες.

Για τα οχήματα επισκεβπτών, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για στάθμευση μισής ώρας και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2 ευρώ. Για στάθμευση δυόμισι ωρών ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει 4 ευρώ και τριών ωρών 6 ευρώ.

Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών και ηλεκτρονικών καρτών (μηχανήματα POS) προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 1€, 2€ και 6€). Οι εν λόγω κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές (περίπτερα κλπ.). Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων http://www.cityofathens.gr/kykloforia-stathmeysi/systima-elegxomenis-stathmeysis.

Advertisement

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, θα παρέχεται και πάλι η δυνατότητα καταβολής του προβλεπόμενου τέλους από απόσταση για τη στάθμευση οχημάτων στις θέσεις επισκεπτών και μέσω χρήσεως συσκευών Android και iOS συγκεκριμένα μέσω της Εφαρμογής Ηλεκτρονικής Πληρωμής Ελεγχόμενης Στάθμευσης (MyAthensPass). Το τέλος στάθμευσης μέσω της εφαρμογής ΜyAthensPass είναι ανάλογο της διάρκειας στάθμευσης, όπως συμβαίνει και στις λοιπές κάρτες στάθμευσης επισκεπτών, ενώ η χρήση της εν λόγω εφαρμογής δεν απαιτεί τοποθέτηση κάρτας στο όχημα.

Φωτογραφία: Eurokinisi

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Νέος «πράσινος» Δακτύλιος στην Αθήνα – Τι άλλαξε
Απίστευτο: Με 184 χλμ/ώρα μέσα στην Αθήνα
Επιπλέον 3.000 δρομολόγια λεωφορείων στην Αθήνα