Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Του χρέωσαν 11 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε ΙΧ που δεν είχε!

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Του χρέωσαν 11 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε ΙΧ που δεν είχε!

ΝΕΑ

Του χρέωσαν 11 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε ΙΧ που δεν είχε!

ΝΕΑ

Τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να επιτύχει την ψηφιακή σύγκλιση κάποιοι προσπαθούν να συμμετέχουν με ένα απίστευτο και όμως ελληνικό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Μια απίστευτη ιστορία έζησε κάποιος έμπορος αυτοκινήτων ο οποίος αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι δεν μπορεί να λάβει φορολογική ενημερότητα εξαιτίας 11 παραβάσεων από κάποια Δημοτική Αστυνομία που είχαν επιβληθεί σε αυτοκίνητα που δεν του ανήκαν!

Ναι σωστά διαβάσατε τα αυτοκίνητα στα οποία είχαν βεβαιωθεί οι παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα δεν του ανήκαν εκείνη την εποχή αλλά τα απέκτησε μετά από 1 ή 2 χρόνια!

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο μέσα στην αγωνία του να λάβει και πάλι φορολογική ενημερότητα αντιλήφθηκε το χάος που επικρατεί μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και γνώρισε από πρώτο χέρι την ψηφιακή σύγκλιση made in… Greece!

Ειδικότερα ο έμπορος αυτοκινήτων επισημαίνει στο Newsauto.gr ότι: «Είμαι έμπορος αυτοκινήτων Το τελευταίο διάστημα δεν μπορούμε να κάνουμε μεταβίβαση στα αυτοκίνητα που πουλάμε η αγοράζουμε. Το πρόβλημα με τον server που κάνει τις μεταβιβάσεις υπήρχε εδώ και καιρό απλά δεν προετοιμάστηκε μόνιμη λύση και αρκέστηκαν σε  μπαλώματα.

Τώρα έπεσε τελείως και κάποιες μεταβιβάσεις γίνονται όπως τον παλιό καλό καιρό γράφοντας τα στοιχεία του αγοραστή με το χέρι πάνω στην άδεια και βάζοντας την κλασική πια στρογγυλή σφραγίδα ώστε το έγγραφο να θεωρείται προσωρινά νόμιμο!

Κάποιες συμπτώσεις των τελευταίων ημερών με βοήθησαν να καταλάβω ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ότι πολλές ψηφιακές υποδομές είναι άχρηστες. Θέλοντας να λάβουμε χορήγηση από τράπεζα, μας ζητήθηκε φορολογική ενημερότητα

Το Taxisnet δεν μας την χορηγούσε και έπρεπε λέει να μεταβούμε στην ΔΟΥ. Στην Εφορία εισέρχεσαι μόνο με ραντεβού και υπάρχει εταιρεία security που επιβάλλει την τάξη. Ραντεβού δεν είχα οπότε άρχισα να δοκιμάζω τα τηλέφωνα που αναφέρονταν στην πινακίδα της εισόδου. Όταν συνδέθηκα με το αρμόδιο τμήμα η εφοριακός μου είπε ότι η δέσμευση είναι από Δημοτική αρχή την οποία δεν κατονομάζω διότι ο στόχος μου δεν είναι η συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά οι υποδομές που διαθέτουν.

Τηλεφώνησα στο Δήμο. Είχαν στάση εργασίας

Το γραφείο Δημάρχου απάντησε. Με σύνδεσαν όταν ανέβηκαν ψηλά τα ντεσιμπέλ με κάποια κυρία που εργαζόταν παρά την στάση εργασίας.

Μας είχαν καταλογίσει 11 κλήσεις για παραβάσεις στάθμευσης αξίας 640 ευρώ

Τα αυτοκίνητα βέβαια, όταν υπέπεσαν σε παράβαση δεν μας ανήκαν. Είχαν χρεώσει λάθος ιδιοκτήτηΟι κλήσεις αφορούσαν το διάστημα 2011 – 2014 ενώ εμείς τα αποκτήσαμε μετά το 2015

Στείλαμε με email τα σχετικά παραστατικά και εξηγήσαμε ότι η στέρηση φορολογικής ενημερότητας οδηγεί την επιχείρηση σε στάση πληρωμών. Την επόμενη μέρα πρωί πρωί ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα για να δούμε τι έγινε. Κατά τις 12 αποφάσισα να πάω αυτοπροσώπως παρά τα 25 χιλιόμετρα που μας χώριζαν. Εκεί διαπίστωσα ότι το σύστημα που εντοπίζει τους ιδιοκτήτες είναι άχρηστο. 

Επίσης διαπίστωσα ότι η βάση δεδομένων του ΚΕΠΥΟ έχει καταχωρημένη σαν έδρα της επιχείρησης, την παλιά έδρα που άλλαξε το 2011! Έτσι οι ειδοποιήσεις του Δήμου δεν ήρθαν ποτέ σε εμάς. Το σύστημα αυτό δεν έχει σίγουρα καμία επικοινωνία με το ΓΕΜΗ την ΔΟΥ, κ.λπ.

Μια νεκρή βάση δεδομένωνΜε τα πολλά συμφώνησαν να άρουν τη δέσμευση στέλνοντας fax στη ΔΟΥ. Την επόμενη μέρα αφού το Taxisnet μας αρνήθηκε και πάλι την ενημερότητα, ξαναπήγα στην ΔΟΥ.

Φυσικά και δεν είχα ραντεβού αλλά ήμουν τυχερός διότι απάντησε η ίδια κυρία που με θυμήθηκε και ειδοποίησε τον φύλακα να μου επιτρέψει την είσοδο. 

Η συμπαθέστατη κυρία αναζήτησε το fax του Δήμου αλλά μάταια. Με πολλές προσπάθειες ο Δήμος απάντησε ότι είχαν στείλει email και όχι fax. Το αναζητήσαμε στο Πρωτόκολλο αλλά μάταια. Κάποιος θυμόταν ότι τύπωσε μια άρση και της πρότεινε που να το αναζητήσει αλλά πάλι μάταια. Στο τέλος με λυπήθηκε η κυρία και μου ζήτησε το αντίγραφο της άρσης που είχα πάρει την προηγούμενη μέρα από το Δήμο για το αρχείο μου. Πήγα στο μαγαζί και της το έφερα. 

Στην διάρκεια της αναμονής συνάντησα μια γνωστή μου. Είχε πάει για να αλλάξει την ρύθμιση χρεών τηςΗ ρύθμιση έγινε στις 7/10 και προέβλεπε πρώτη δόση στις 30/9!

Ξεκινώντας η ρύθμιση, ήταν ήδη εκπρόθεσμη! Το έγγραφο με τις δόσεις ήταν μηχανογραφημένο! Ο υπολογιστής τους όμως, μάλλον δεν ξέρει την τρέχουσα ημερομηνία και αυτός που έκανε τη ρύθμιση έβαλε λάθος ημερομηνία με το χέρι

Το περιστατικό είναι 100% πραγματικό απλά έχω αφαιρέσει τα νεύρα και την οργή που είχα τις μέρες που ταλαιπωρήθηκα και πλέον το αντιμετωπίζω με χιούμορ καθώς το πρόβλημα του χθες είναι το αστείο του σήμερα…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αποκάλυψη! Σε ποια ΙΧ αλλάζουν και σε ποια όχι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

«Καυτές» οι πωλήσεις της Peugeot τον Σεπτέμβριο!

Advertisement

Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων diesel ετοιμάζει η Γαλλία