Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η θρυλική Ferrari Testarossa αναβιώνει

Ελλάδα 4:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η θρυλική Ferrari Testarossa αναβιώνει

ΝΕΑ

Η θρυλική Ferrari Testarossa αναβιώνει

ΝΕΑ

Το εμβληματικό κεντρομήχανο sports car θα ζήσει μια δεύτερη νιότη, εναρμονισμένο με τις επιταγές της εποχής.

Advertisement
Advertisement

Μνήμες σχεδιαστικού κάλους και ανόθευτης οδηγικής απόλαυσης είναι έτοιμος να ξυπνήσει ο ελβετικός οίκος design Officine Fioravanti, αναβιώνοντας τη θρυλική Ferrari Testarossa.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα restomod, ένα αυτοκίνητο, δηλαδή που βασίζεται στο εμβληματικό sports car της δεκαετίας του 1980, αλλά ενισχύεται με πιο σύγχρονη τεχνολογική φαρέτρα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία Officine Fioravanti, το νέο δημιούργημα θα έχει σύγχρονο εξοπλισμό, ενισχυμένο πλαίσιο, καλύτερη αεροδυναμική απόδοση αλλά και ισχυρότερο κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η ισχύς θα παράγεται μέσω μιας τροποποιημένης εκδοχής του original flat V12 των 4,9 λίτρων, η οποία θα εκτοξεύει την τελική ταχύτητα της Ferrari Testarossa από τα 290 στα 320 km/h.

Οι περαιτέρω επεμβάσεις αφορούν, την… απώλεια 120 κιλών, ενσωμάτωση μιας νέας εξάτμισης από τιτάνιο, αλλά και προσθήκη ABS (σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών) όπως και ESP (σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς).

Advertisement

Ακόμη, συναντάμε ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση της Ohlins, αγωνιστικά φρένα της Brembo και ηλεκτρικά ελεγχόμενες, ρυθμιζόμενης σκληρότητας αντιστρεπτικές ράβδους.

Advertisement

Το εσωτερικό παραμένει σχεδόν απαράλλαχτο, με τις μοναδικές διαφορές να αφορούν την αντικατάσταση των πλαστικών τμημάτων με επενδύσεις αλουμινίου.

Όπως ανακοινώνουν οι άνθρωποι της Officine Fioravanti, η restomod Ferrari Testarossa αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών και η παρουσίασή της αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To hypercar της Hongqi θα παράγεται στην Ιταλία
Ηλεκτρική Ferrari το 2025
Η «χρυσή» Ferrari 250 GTO

Advertisement