Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς νέα γενιά βάνκελ η Mazda και με την βούλα

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς νέα γενιά βάνκελ η Mazda και με την βούλα

ΝΕΑ

Προς νέα γενιά βάνκελ η Mazda και με την βούλα

ΝΕΑ

Αυτή την φορά δεν πρόκειται για κάποια φήμη, αφού την είδηση επιβεβαιώνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Mazda από την έκθεση της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Από ότι φαίνεται ο περιστροφικός κινητήρας είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει» με τους μηχανικούς της Mazda να έχουν ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της επόμενης γενιάς. Μάλιστα, ο Masamichi Kogai, o πρόεδρος της εταιρίας, δήλωσε στο βρετανικό Autocar πως είναι πολύ ενθουσιασμένοι που δουλεύουν και εξελίσσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία. Επίσης, τόνισε πως δεν θα ανακοινώσουν οτιδήποτε μέχρι να είναι 100% σίγουροι πως ο νέος βάνκελ πληροί τα στάνταρ και τις προδιαγραφές περί ρύπων.

Ας ελπίσουμε πως οι μηχανικοί της Mazda θα κάνουν τα… μαγικά τους και να φτιάξουν όχι μόνο ένα νέο βάνκελ, αλλά και έναν νέο RX-8 αντάξιο του σημερινού, του οποίου η παραγωγή τερματίστηκε το καλοκαίρι του 2012. Μάλιστα, γύρω από αυτή την είδηση ξεκίνησαν και οι πρώτες φήμες που θέλουν το νέο RX8 (στην φωτογραφία βλέπετε μία εικασία) να είναι έτοιμο το 2017 ώστε να εορτασθεί ανάλογα η 50η επέτειος του Cosmo Sport, του πρώτου αυτοκινήτου ευρείας παραγωγής με περιστροφικό κινητήρα (είχε δύο ρότορες και παρουσιάστηκε τον Μάιο του 1967).

Advertisement
Advertisement