Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς ανανέωση το Jeep Renegade

Ελλάδα 22:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς ανανέωση το Jeep Renegade

ΝΕΑ

Προς ανανέωση το Jeep Renegade

ΝΕΑ

Η Jeep μοιάζει έτοιμη να φρεσκάρει το μικρό της SUV, χαρίζοντάς του πιο ώριμο και σύγχρονο χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Με το λανσάρισμά του να γίνεται το 2015 και με μόλις ένα φρεσκάρισμα στο βιογραφικό του (2018), το Renegade προβάλλει έτοιμο να λάβει την απαραίτητη φροντίδα ανανέωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το B-SUV να αποκτά πιο σύγχρονη εμφάνιση, με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες (μπροστά και πίσω), αναθεωρημένη μάσκα, νέας σχεδίασης ζάντες και διαφοροποιημένη φωτεινή υπογραφή στα φώτα.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές ενδεχομένως να αφορούν το εσωτερικό (όπως και στο Compass), το οποίο θα είναι εμφανώς πιο μοντέρνο και ψηφιοποιημένο. Οι νέες επενδύσεις στο οριζόντιας σχεδίασης ταμπλό, οι πιο κομψοί αεραγωγοί και το πιο μοντέρνο τιμόνι θα χαρίζουν μια premium αύρα στην καμπίνα, την ίδια ώρα που θα υπάρχει νέα οθόνη αφής –ελεύθερης διάταξης- 8,4” ή 10,1” για το σύστημα πολυμέσων Uconnect5.

Advertisement
Advertisement

Η Jeep πιθανότατα θα εφοδιάζει για πρώτη φορά στο Renegade έναν τούρμπο κινητήρα 1,3 λτ. που τον γνωρίσαμε στο… βραζιλιάνικο Fiat Toro και λειτουργεί είτε με βενζίνη είτε με αιθανόλη. Αποδίδει 188 PS/270 Nm ροπής, με την κίνηση να φτάνει στους μπροστινούς τροχούς μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Το παραπάνω μοτέρ, ωστόσο, μάλλον δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην… ελληνική γκάμα κινητήρων, η οποία –πιθανότατα- θα απαρτίζεται από τις επιλογές του Compass. Δηλαδή έναν 1.300αρη τούρμπο των 130 ή 150 ίππων, έναν 1.600αρη MultiJet diesel 130 ίππων και δύο Plug-in υβριδικές εκδόσεις: Αμφότερες θα ενσωματώνουν έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζίνης 1,3 λτ. είτε των 130 είτε των 180 PS (ανάλογα με την έκδοση) και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική απόδοση να είναι 190 ή 240 ίπποι.

Advertisement

Δημοσιεύματα αναφέρουν θα παρουσιαστεί εντός του 2022, με το ντεμπούτο του να γίνεται εντός του ίδιου έτους. 

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η Jeep εργάζεται πάνω στην εξέλιξη και ενός ολοκαίνουριου μικρού SUV που θα είναι μικρότερο από το Renegade και θα βασίζεται σε διαφορετική πλατφόρμα (CMP), η οποία χρησιμοποιείται από τα Peugeot 2008 & 208.

To μυστηριώδες προσωρινά μοντέλο θα παράγεται από το καλοκαίρι του 2022 στο εργοστάσιο του ομίλου FCA στην πολωνική πόλη Τίσι (Tychy) και ενδέχεται να διατίθεται ως υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό.

Τα στελέχη της μάρκας δεν επιβεβαιώνουν τις παραπάνω πληροφορίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Jeep Compass 1.6 MultiJet 130 PS
Το Jeep Commander είναι το επταθέσιο Compass (+video)
Δοκιμή: Jeep Compass 4xe 240 PS