Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς ακύρωση και το Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης του 2021

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς ακύρωση και το Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης του 2021

ΝΕΑ

Προς ακύρωση και το Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης του 2021

ΝΕΑ

Προς αναβολή οδεύει και το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2021. Πέρα από τους κινδύνους για την υγεία, η ελβετική έκθεση αντιμετωπίζει δυστυχώς κι άλλες απειλές οικονομικού χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ήταν μια από τις πρώτες εκθέσεις αυτοκινήτου φέτος που έπληξε η πανδημία του κορωνοϊού. Λόγω των πρώιμων κινδύνων για την υγεία και των αυξημένων ανεπιθύμητων ενεργειών της νόσου, οι διοργανωτές της έπρεπε να την ακυρώσουν ημέρες πριν από τις ημερομηνίες της εκδήλωσης. Αυτό ώθησε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προχωρήσουν στο plan Β (εάν υπήρχε), το οποίο ουσιαστικά παρουσίασε τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων μέσω διαδικτυακών καναλιών.

Ενώ η πανδημία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, οι συζητήσεις για το επόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης βρίσκονται ήδη στον αέρα. Δυστυχώς, η ελβετική έκθεση αυτοκινήτου ενδέχεται να μην διοργανωθεί ούτε το 2021 κυρίως για οικονομικούς λόγους. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από τους διοργανωτές, η οικονομική τους κατάσταση έχει «αποδυναμωθεί σημαντικά». Για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα, ο οργανισμός Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles (OICA) πρέπει να πάρει ένα δάνειο από την κυβέρνηση της Γενεύης – κάτι που είναι ανέφικτο για τον ίδιο και αντίθετο στις αρχές του. Το δάνειο, όπως αναφέρεται, ανέρχεται σε 16,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ή περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, τα οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν διάφορα επιπλέον έξοδα. Η αντίθεση όμως με τον σκοπό του οργανισμού, αποτελεί ένας από τους κύριους λόγους άρνησης του συγκεκριμένου δανείου.

Έτσι, οι εκθέτες της ελβετικής έκθεσης εξέφρασαν την άποψη να απορρίψουν το δάνειο και τελικά προέτρεψαν τον OICA να σχεδιάσει το επόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2022. Κατά συνέπεια, άλλη μια ακύρωση για το φημισμένο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην ελβετική οικονομία. Σημειώστε πως αυτό προσελκύει κατά μέσο όρο κάθε χρόνο σχεδόν 600.000 επισκέπτες και 10.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement